lördag, juni 24, 2023

Så vaknar vi ...

.. till något som för tankarna mot inbördeskrig i Ryssland. Eller en revolution. 

Den privata, så kallade Wagnergruppen har börjat opponera sig mot de reguljära ryska styrkorna. De har nu satt en ny rysk president i utsikt.

Det låter ju bra, i och för sig. Men är det bara schysta grabbar i den där privatarmén? De har ju ställt till saker på flera håll i afrikanska länder också.

Men kanske kan de inspirera den andel reko befolkning som säkert finns i Ryssland.

Man undrar.
*****

4 kommentarer:

Monica sa...

Ingen rast och ingen ro fast tänkt lite av det, är ju midsommar. Men nu måste vi följa, vi är alla inte så långt ifrån och vad som helst kan hända. Hoppas att det blir en midsommar till men vi vet inte, skrivet av optimisten och realisten!

Monica sa...

Ser nu att alla flyg i rysliga landets huvudstad fyllts och de som rymma kan, gör nu det. Undrar förstås, får de komma till P:s kompis? Skickar han inte tillbaka dem? Men är fler länder de flytt till. Och många har vi ju sen förut. Både här och i vårt grannland och de har väl också vissa "funktioner", lär krylla av dem. Allt är sårbart.

Elisabet. sa...

Det blev en underlig dag till havs. Vaknade tidigt och trodde inte mina ögon när jag läste på mobilen vad som hänt. Var han onykter tro, denne man som utmanar Putin på det viset? Hela dagen har vi försökt följa med i rapporteringen om detta. Och nu sägs att han inte vill ha någon blodspillan och ska dra tillbaka sina trupper.

Bert Bodin sa...

@Monica

@Elisabet

Låt oss bara hoppas att någon kommer till insikt om hur sakernas tillstånd ändå är. Och kanske tar sitt förnuft till fånga.