fredag, juni 09, 2023

Jag och Blinken

Ikväll blev jag bjuden på middag. Det blev på en av stadens bästa restauranger. Utsikt över solig fjärd, och fantastisk mat, serverad av trevlig personal.

Här satt representanter från EU, den svenska regeringen och USA:s utrikesminister för någon vecka sedan och serverades precis som vi. Vi sitter nämligen på toppen av det hotell som var helt avskärmat från omvärlden under det internationella möte som ägde rum här i förra veckan. 

Vår trevliga servitris berättade en del om hur det hade varit. Påfrestande med all säkerhet som krävdes, förstås. Men allt gick bra.

En charkbricka, kalvrygg och en god rabarberpaj med citronglass, blev vårt val.

Runtom oss satt nybakade studenter med sina familjer. Senare dök grupper av utländska soldater upp. Fria från 'jobbet' i den internationella storövning som pågår här.

Nöjd. Mycket nöjd med denna kväll.


*****

6 kommentarer:

Kristina sa...

Jag vet var du var, so nice!

Elisabet. sa...

Kul och intressant! Tänk, vad jag Luleå och Norrbotten imponerar!

Bert Bodin sa...

@Kristina

Ja, du har väl varit där. F.d. Marcus Samuelssons restaurang. Nu heter den 'Nine', bara för att den ligger på nionde våningen. (Min tolkning.)

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Fin stad.

Kristina sa...

Nej, jag misstolkade - trodde att det var gamla "Bryggan". Där, på nionde våningen, har jag aldrig varit. Längesedan jag hälsade på i min gamla hemstad ...

Bert Bodin sa...

@Kristina

Bryggan har legat i dvala i många år. Men nu ryktas om ett uppvaknande.