tisdag, juni 13, 2023

Enligt mönster

Så blev det en sån där dag igen. En dag strikt efter mallen. 

Vi vaknar kvart över sex. Radion går igång med P1. Tankar för dagen, ibland hörvärt och tänkvärt. Ibland helt obegripligt. Men trevligt att lyssna på. Radiomorgonen fortsätter i dryga timman. Man slumrar om flera gånger ibland. 

Frukostansvar har jag varannan dag. Gissa vem som fixar de andra dagarna. Den serveras i vilket fall klockan 8 ungefär, och avnjutes i dryga timmen, tillsammans med morgontidningarna, och mobilskumning.

Mätta och belåtna blir det soffhäng till Ring P1. Först därefter börjar vi förbereda oss för civilsamhället. Det vill säga dusch och kläder. (Ja - under träningssäsong råder andra rutiner.)

Idag var det tisdag. Det betyder lunch ute på stan. Det blev trevliga Craft n'Draft, med en pepparstark köttfärsbiff. Goda vänner ansluter och alltid träffar man på någon bekant. 

Sedan tid för ärenden. Tisdagshandla. Promenad förstås. Just idag inhandlade jag en ny termometer, eftersom den gamla har börjat krångla. Det blev en avancerad sak. Trådlös, med sensor utomhus på loftgången. Lyckades till slut få den att fungera och hoppas att den gör så fortsättningsvis också. 

Eftermiddagskaffe på balkongen. Korsord. Studier av stadslivet. Småsysslor inomhus. Och så småningom middag, TV, och säng med bok.

Så går det till, när inget är planerat. Ja - termometrar köper jag inte varje dag.

*****

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Låter i mina öron som en helt underbar dag. Här är det mindre lustigt. Jag är kallad till tandhygienisten - idag kl.10.00 -. Denna kvinna for fram likt en furie bland mina tänder sist jag var där och två dagar senare tappade jag en plomb. Det förvånade mig INTE .., som hon slet och drog bland gaddarna. Att besöka tandhygienisten, är det helt klart VÄRSTA jag vet och jag brukar vara illröd om kinderna efteråt. Detta förpestar min onsdag och så ska man betala för eländet också.

Gunnel sa...

Låter som trevliga dagar. Det är våra dagar också men något annorlunda. Maken först uppe lagar sin frukost till radion och sen morgonteve. Jag äter min frukost senare till absolut tystnad och morgontidningsläsning.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Visst var det en skön dag. Men det där är i stort sett mallen/grundreceptet. Jag vill ofta krydda den.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Morgonteve går helt bort här. Ska man måsta titta på världseländet redan på förmiddagen? Nä - det räcker med att höra om det.
👍

Babsan sa...

Morgonteve går bort här med.Lite stressande tycker jag.

Eliza sa...

Intressant hur olika vi startar dagen...Fast ändå inte...Våra morgnar är en blandning av allas...Hållit på med ved sista dagarna,blir helt manisk,så middagen står på bordet kl 22..Börjat sent på dagen,solen☀️stod ju så klart precis där jag skulle arbeta...Och precis idag var det ju tvunget att vara 24 gr i skuggan 😵‍💫 Fy fan,och jag som hatar värme 🤕🤕🤕🤕🤕Min perfekta sommar är max 20 gr och regnet hänger i luften..

Bert Bodin sa...

@Babsan

Precis. Man måste hålla ögonen på den också och häller mjölken utanför kaffekoppen. 😖

Bert Bodin sa...

@Eliza

Hoppas att denna dag då inte blir ett mönster.