lördag, juni 17, 2023

Kvällens ...

.. middag stod jag för. Mycket var givet, men med en del improvisationer.

Det blev gurpi. Det vet du kanske inte vad det är.  En samisk rätt. Rökt renfärs på lite ovanligt sätt. Läs mer här. Mycket gott.

Tillsammans med det serverades min egen uppfinning  bulgurotto, dvs risotto gjord på bulgur. Tomat, västerbottensost och crème fraiche som ingår.



Jag fick sällskap
av en liten grönmetallic Altica-skalbagge på tallrikskanten. Sånt får man räkna med när man äter i skogen. 3 mm från för till akter.

*****

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men oj, vad det ser ut som att någon sitter lågt! Men gott var det säkert.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag frågade Benke, men han tycker inte att han sitter lågt.

Eller menande du skalbaggen?🙃

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag menade nog Benke ,-)

Mari sa...

Det där med bulgur låter väldigt gott. Ibland gör jag bulgur med kokta linser och stekt lök, liknande sån blandning man får på libanesiska restauranger.

Bert Bodin sa...

@Mari

Bulgur är bra. Men helst skulle jag vilja ha hel bulgur, vilket verkar ha försvunnit i butikerna. Just den jag hade nu är 'halvkrossad'.

Thalassa sa...

Mums! Gurpi är ju ren(a)-lyxmaten. Vi fick ofta med oss en annan - lite enklare - variant av renfärs från V-gi när Bs äldsta bror levde. Renfärs torkad i gasvävspåsar. Dock ej rökt, men så gott (och lättskuret).
Bulgur är en av baserna hos oss. Kokar den i buljong och blandar ner strimlor av soltorkade tomater, oliver, fetaost.

Bert Bodin sa...

@Thalassa

Jaså - äntligen någon som kände till den goda maten.

Och så måste jag fråga: Får du tag i hel bulgur, eller använder du krossad?

Thalassa sa...

Nej, tyvärr inte hel. Även vår är krossad.