tisdag, juni 20, 2023

Kul idé

Härom dagen - ja, i slutet av förra veckan, såg jag aktiviteter, bråte, blomlådor m.m. på en trottoar. Och jag frågade mig varför man hade samlat ihop en massa grejer på det där stället.

Nu vet jag. Det blev en 'parklet'. Ett svengelskt begrepp, som man kanske kan tyda som 'liten park'. 

För det var vad det blev. En plats att längs trottoaren, som inom parentes är rätt tråkig, bara stanna till, slå sig ner och pausa. Det kan man ju göra lite här och där såhär på sommaren. Men här är det inget som kostar. Räknade till inte mindre än 17 uteserveringar bara längs Storgatan/gågatan. 

Det här alternativet växte fram på en tvärgata.
 

















*****

7 kommentarer:

Babsan sa...

Fint initiativ

Monica sa...

Väldigt fint och trevligt. Idén är amerikansk och uppkom som ett aktivistprojekt i San Fransisco år 2005 och sen spridit sig världen över.
Minns första gången jag såg det i Södertälje, så otroligt fint vid kanalen och det får vara permanent bara det är mobilt med tanke på fram/utryckningar och snöröjning.

Sen har ni mer från USA nu sen igår och mindre trevligt kanske att bombplan tagit mark för första gången i modern tid och allt p g a hoten som sägs är större än under andra världskriget.

Nu ska jag lukta på blommorna ...

Bert Bodin sa...

@Monica

Jo, jag vet att det är en sed från Kslifornien. Står bara undr sommaren.

https://www.vartlulea.se/arkiv/upplevelser/premiarforparkletlangsmedkungsgatan.5.30d18681889539abfd30b1.html?fbclid=IwAR15JaYWkaNth2zRDJ9yZ_vZ5EvTlELpu7sCiQ3Q0o-Hf8bXhlXhObTf81w

Bert Bodin sa...

@Babsan

Finnss säkert i någon stad nära dig också.

Kristina sa...

Myyys ...

Elisabet. sa...

Själv tycker jag att dom här konstgjorda blommorna förtar allt det fina!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Konstgjorda!!!?

Har du aldrig sett pappyrus blomma?