fredag, december 23, 2016

50 år

Julträffen blev trevlig. Förstås.  Det brukar den ju alltid bli. Förstås.

Men i år blev den lite tillskruvad, eftersom vi tänkte göra en liten kupp. En av deltagarna; en av de sex mötesdeltagarna har fyllt 50 under året. Vi hade inte chans att uppvakta honom då, men fann nu ett tillfälle att ta igen vår försummelse.

Pubträffen blev alltså lite annorlunda, då jag, efter den första ölen, och den överraskade 50-åringen, tänkte beställa mat, fick veta att det inte skulle bli något av. Vår mat skulle serveras på ett annat ställe. En annan restaurang.

Vi hade nämligen beställt bord på Luleå nyaste tillskott på kroghimlen. Bergströmska gården. Trots namnet en italiensk restaurang. Namnet kommer från den fastighet den är inrymd i. En vacker gård mitt i stan. Menyn bestämde vi i förväg och den överträffade våra förväntningar. Så himla trevligt. Den italienske hovmästaren blev förtjust över att några av oss behärskade hans språk. Servicen blev inte sämre av det, om man säger så.

En krog vi gärna besöker igen. Vi var nog de sista gästerna att lämna stället, efter all god mat, alla goda viner, och alla trevliga och bekanta gäster, som också råkade vara där samtidigt. Gamla kolleger till mig. Gamla grannar till oss. Andra kända och okända, riksspelman Svante och operasångerska Katarina.

Julklappar utväxlades. En flaska gott vin tillsammans med en bok med utvalda artiklar ur tidskriften ICON. Jo, där 50-årsjubilaren var rikt representerad.

Hemåt vid midnatt genom lugna gator, och efter många kramar med tillönskan om god jul.*****

Inga kommentarer: