torsdag, december 22, 2016

Få knop

Precis när frukosten var avdukad, tidningarna lästa, morgonrocksskrotandet var klart och jag var på väg in i duschen vid halvelvatiden (!!!), kom jag på att jag lovat ut mig på lunchdejt. Hoppsan.

Det blev lite bråttom, eftersom lunchen skulle intas sisådär vid 11.15-tiden enligt överenskommelse. Frukosten var ju rätt nyss nersvald. Fast å andra sidan, nog var det några timmar sedan. Två i alla fall.

En god wallenbergare blev det. Lunchstället var välbesökt. Många bekanta. Många God Jul-hälsningar. Där kom Mats, Anders, Rigmor, Daniel, Lundbäcks och många fler.

Vi var fyra som blev sittande en bra stund. Skönt att inte ha någon julstress. Det finns alternativ. Det enda som hände efter att vi lunchat färdigt, var att gå hem och baka en saffranskrans och ta en eftermiddagslur.

Lite fika med rånepepparkakor. Lite korsord. Lite läsning.

Men nu, framåt kvällskvisten bär det iväg på julträff. En tradition, där vi är ett gäng på sex personer som alltid brukar ses dagarna före jul på puben. Utväxlar julklappar och surrar några timmar. Ikväll blir den dock lite tillskruvad.

*****

Inga kommentarer: