lördag, december 31, 2016

Ja vad ska man säga ...

.. om det snart gångna 2016? Ett oroligt och rätt omskakande år på flera sätt. Kanske inte personligen, men rent allmänt.

Hemska krig, tragiska terrordåd, många dödsfall bland kändisar som följt genom livet, och tyvärr även bland vänner.

Kanske är vår clownskräck befogad. Trump och Putin. Europa håller på att rämna. England går sin egen väg. Ungern och Polen går bakåt vad gäller civiliserat uppträdande.  Det är pajaserier i Turkiet. Sverige är bråkigt på många sätt.

Kan vi inte enas om att tillsammans göra 2017 till ett bättre år?

Snälla!

Gott Nytt År.

*****

6 kommentarer:

thord wiman sa...

Jodu; "Midvinternattens köld är hård, allt därute är fruset..." De södra klimatzonerna passerar inom något decennium Dalälven och vandrar sedan vidare mot dina alltmer upptinade norrbottniska tassemarker.

Jo; nog gestaltar sig framtiden som farlig och ohållbar, dystopisk på många sätt med migrerande, uppflammande, klimatrelaterade "sjukor" överallt.
Och så som grädde på moset tillträdande Trump utan minsta antydan till någon genomtänkt global plan för långsiktig hållbarhet, bara ett korkat raljant "Busines as usual". Han är nog den värsta "sjukan" av alla och den slutledningen framgår (som du tidigare skrivit) redan i hans namn DonalD Trump (DDT).

Läste om den osympatiska sydasiatiska Tigermyggan som väntas nå Skåne under de närmsta åren om den inte rentav redan finns i landet. En otäck och svårbehandlad sjukdomsspridare. Tänk om skog och mark - ja, alla naturmiljöer i framtiden blir för farliga att vistas i. Vilken mardröm!

Ävenså den ryska taigafästingen oroar mig (ännu inte så mycket som Putin dock) konstaterad på öar i Bottenhavet och är ingenting man gosar med. Finlands farligaste djur, långt före björn och varg. Och fästingsäsong är det ju snart sagt året om.

Apropå de kommande 12 vill jag önska dig ett hysteriskt välvilligt 2017. Allt är en nåd!

Bert Bodin sa...

Tack Thord. Vi får göra vårt bästa för att det kommande året ska bli bra.
Gott Nytt År!

Kersti sa...

Ja det finns mycket att oroa sig för men oro hjälper föga. Vi får tillsammans hjälpas åt att tända ljus och göra världen lite mer upplyst och förnuftig under nästa år. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Gott Nytt År!

Bert Bodin sa...

Precis så. Gott Nytt År.

Sven Teglund sa...

Jag ska göra mitt bästa!
Gott Nytt år Bert!

Bert Bodin sa...

All support välkommen.

;-)