måndag, augusti 06, 2018

Bortskämd

Tänk vad fort man vänjer sig. Här har vi nu gått och pustat i värmen. 25, 26, 27 ... 30 grader.

Jag sover utan täcke instoppat i påslakanet. Dessutom i korsdrag. Annars skulle det inte funka. I shorts och t-shirt, eller linne, har jag stegat ut på altanen på morgonen med frukosten i händerna, för att slå mig ner någonstans i skuggan.  På kvällarna har jag suttit ute och njutit mitt kvällskaffe.

I natt åkte täcket på. Det ligger där prydligt hopvikt vid fotänden och kan lätt läggas ovanpå påslakanet. Herregud ... Det var ju bara 22 grader varmt i sovrummet!!!

Brrrrrr ... Termometern ute, står på 14 grader, när jag ska hämta tidningen borta i byn. Långbrallor på. Och långärmad tröja utanpå t-shirten. Och var är jackan? Jackan!?? Men jäklar - den har jag glömt i stan. Vad ska jag nu ta på mig? Det blåser ju småspik och småregnar också.

Kris.

*****

8 kommentarer:

 1. Anonym10:29

  Och man måste klä på sig när man ska sitta ute på kvällen! ellem

  SvaraRadera
 2. vi har fortfarande upp mot 40 grader och man sitter inte ute ens på kvällarna. Husarrest inne med clim och fläkt och stilla bön att det inte blirvströmavbrott. Här hos oss är det direkt hälsovådligt och inte är det över på flera dagar än!

  SvaraRadera
 3. Brrrr - aldrig verkar det bli lagom. Här har vi fortfarande varmt - så att vi sitter i skuggan omväxlande med inomhus i stugan med ac:n vinande.

  SvaraRadera
 4. Gick till jobbet imorse i kortärmad klänning under ett paraply. Var nöjd över att få känna mig ”hurven”. 😉

  SvaraRadera
 5. @ellem

  Men bara med något långärmat, va? Eller en lätt jacka.

  SvaraRadera
 6. @Monet


  Jag avundas dig inte. ;-)

  SvaraRadera
 7. @Thalassa

  Vi får väl se om det är detta som blir framtiden. Huga!

  SvaraRadera
 8. @V

  Det där låter perfekt.

  SvaraRadera