torsdag, augusti 30, 2018

Odyssé

Hipp som happ bestämde vi igår kväll att åka utomlands idag. Det är ju rätt enkelt för vår del.

Nåja. Nu var ju det mesta som skulle besökas beläget inom rikets gränser. Benkes hemby Juoksengi och föräldragravar i Svanstein. Att vi sedan käkade lunch i Pello på den finska sidan gav lite extra krydda i form av en ny stor matta, som köptes i den lilla gallerian där.

Det stället besöker vi traditionsenligt när vi passerar här på väg till skidorten Levi på vintrarna. Och senaste gången i vintras råkade vi se denna matta som skulle passa utmärkt till vår matgrupp i vardagsrummet hemma i stan. Den vi har där behöver bytas ut. Sagt och gjort. En åländskt väveri fick vår kvalitetsutmärkelse.

Sensommardagen fortsatte att vackert ackompanjera oss söderut genom den vackra Tornedalen, när vi vände hemåt. Denna gång via Haparanda, som ännu en gång fick se två potentiella kunder åka förbi det stora möbelvaruhuset. Vilken skymf!

Och någon timme senare rullar vi fram till stugan.

Bra att kunna se Sverige utifrån någon gång. Vy från lunchstället på den finska sidan.
Vi vänder åter mot fosterlandet Sverige och trakter som enligt SD inte bebos av svenskar. (???)
*****

6 kommentarer:

Turtlan sa...

Jasså ni bor så exotiskt så inte ens några svenskar bor där ni bor i Sverige... konstigt. Men inte så konstigt. Allt med SD är konstigt!

Hur många mil blir en sån liten tripp som denna utflykt?

Eva Nygren sa...

Det låter fint. VI körde en gång över gränsen till Norge och köpte en matta. Det kändes så ... exotiskt! Anä. Men kul.

Bert Bodin sa...

Jo. Där VI bor finns det svenskar. Men inte i just den där älvdalen är det mycket tveksamt. Vi, däremot bor ju två älvdalar bortanför, dvs den tredje älvdalen. I alla fall när vi bor i stugan. Hemma i stan bor vi i den fjärde. Så vi är skyddade. 😉

Hela rundan blir nästan 40 mil. 17 liter diesel gick det åt. Tyvärr.

Bert Bodin sa...

Aaah. En luseteppe. Så fint!

Elisabet. sa...

Oj, så vackert! Det som ser ut som en "bro" av trä i bildcollaget, är det en bro och går den över älven?

Bert Bodin sa...

Nej det är en s.k. pata. Detta är Torne älv. Här fiskas sik med håv från dessa pator som byggts ut i älvfåran. Stopp där landsgränsen går.