torsdag, augusti 16, 2018

Klagolåt

Idag blev det gnällkväll. Vi var något hundratal gnällspikar som samlades i Norrbottensteaterns foajé för att gotta oss i besvikelser. Eller egentligen åt besvikelser.

Dagens ris hette en gång en insändaravdelning i en av våra lokaltidningar. Lars Teglund, son till Sven med samma efternamn samlade en gång i tiden på insändarna därifrån. Det var under åren 2002 - 2007. På eget förlag har han nu gett ut en samlingsvolym med bittra, sura och roliga bidrag från den där spalten. Det var det vi firade ikväll. Det här var ju innan sociala medier hade blivit var människas melodi. Nuförtiden går ju gnället mycket lättare att sprida.

Bara för att komma i stämning uppmanades vi att under kvällen sms:a sura uppstötningar anonymt till scenen, alternativt ställa oss upp och klaga högljutt direkt i lokalen. Alla ämnen tillåtna. Fram med det bara, det där du retar dig på.

Det blev många skratt. Säkert många igenkännanden. Och avmätta applåder. Någon uppmuntran skulle ju inte visas.

Modstulna gick vi hem.

Fast tvärtom.

Där uppe på scenen satt Lars Teglund och Charlotte Lindmark (moderator och vår kompis) och tjurade.

Här ett exempel:

Dagens ris till dig kvinna i kort-kort, vit top och burrigt hår som bjuder upp på herrarnas i Piteå. Vi klarar av att bjuda upp själva.
 Danson från Piteå

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, där hade jag gärna varit och lyssnat!

Bert Bodin sa...

Den filosofiska nivån var mycket hög. 😎