tisdag, augusti 07, 2018

Här skulle vi ..

.. traditionsenligt tänkt äta lunch på ett bra ställe några mil norrut efter Råneälven. Så, som vi har gjort flera år i rad. Alltid lika gott. Alltid lika trevligt.

Men ack så besvikna vi blev, när vi hungriga parkerade bilen på restaurangens p-plats och traskade upp till entrén. Det var låst. Det var stängt. Det var mörkt där innanför fönstren. Ändå hade vi läst på hemsida, facebooksida och på en skylt nere vid huvudvägen. "Öppet 11 - 17 för lunch. Välkommen!"

Pyttsan.

Vi åkte vidare till nästa by, Gunnarsbyn. Jag hade vid något tillfälle läst något om ett ställe som hette Café Mormor. Vi chansade.

Där var vi välkomna trots att vi kom före öppningsdags. Nu blev det förstås inte lagad lunch. Men en macka och en hallonbakelse till efterrätt blev det. Vilken nostalgitripp det blev också. Cafét inrymt i gamla posten (Postkontor existerar ju inte längre i Sverige.) andades 50-60-70-tal i alla detaljer. Trevlig personal. Och vansinnigt billigt.

Så fick det bli. Och den där restaurangen vi skulle ha besökt, fick ett artigt men lite syrligt mejl.

Café Mormor i Gunnarsbyn. Där var vi välkomna.
*****

4 kommentarer:

 1. Två km norrut därifrån ni var har ni Nestors i Överstbyn. (Min hemby) där hade ni kunnat få en lättare lunch, gott fika och massor nostalgi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhå. Nestors har jag aldrig hört talas om. Tack för tips.

   Radera
 2. Öppet 23/6-26/8 tisdag-söndag 12-17 måndagar stängt även öppet 8/9och 9/9 12-17

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo. I motsats till Källan i Sörbyn var Nestors sida på nätet informativ.

   Radera