torsdag, augusti 09, 2018

"En fruktansvärd trombon"

Känner du igen citatet i rubriken? Det är från någon sketch eller visa signerad Povel Ramel och framförd av Martin Ljung, om jag inte minns fel.

Idag har luften "spelat trombon" flera gånger, när trombliknande kastvindar svept över träden och marken. Man undrade då och då vad det var som stod på. Varmt har det också varit; över 28 grader. Men det har alltså inte känts så pressande just beroende på trombonstötarna.

Att det varit konstiga vindar bevisas väl också av att jag trodde vandaler hade varit i farten på vår patio väst. När vi kom ut från stan, där vi varit på ärenden sedan igår, hade en av våra adirondackstolar vält. Och det är inga lätta pjäser.

Dessutom var locket på förvaringsboxen, där vi förvarar stolsdynor och andra tillbehör till utemöblerna, helt borta. Det låg en bit bort på tomten.

Ingen skada skedd. Det var bara att hjälpa stolen på fötter och lägga på locket på boxen igen. Frid och fröjd. Trodde jag, ja. Det gick väl någon timme så var locket borta igen. Nu åkte det på och låstes. Nå'n måtta får det väl vara på luftens påhitt.

I övrigt har inget speciellt inträffat. Lunch på stan. Tittar på folk. Vinkar åt bekanta från uteserveringen. En god lasagne.

Träffar vår konståkningsstjärna Alexander Majorov på ICA.

Ett så spännande liv jag har!

*****

4 kommentarer:

 1. ”Alla dessa dagar som kom och gick -var det livet?” Har någon sagt, glömt vem. Kan man tänka på en till synes händelselös dag😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Jag mår egentligen inte illa av händelselöshet. Det borde nog fler lära sig uppskatta i vår uppskruvade tillvaro.

   Tänker också på att barn och ungdomar i varje ögonblick måste aktiveras. Föräldrar måste hitta på "roligheter" varje minut för dem för att betecknas som "goda". Barn får inte ha tråkigt.

   Radera
  2. Stig Johansson! Här är den i kortfattade helhet:

   Alla dessa dagar som kom och gick
   inte visste jag att de var livet

   Radera