torsdag, augusti 02, 2018

Som en blixt ...

.. från klar himmel, eller nästan klar, började det regna. Eller rättare sagt; det började ösa, forsa, strömma, blixtra och dundra.

Jag kan inte komma ihåg ett skyfall värre än detta. På 20 minuter fylldes regnmätaren med 40 mm regn. På augustis andra dag kom det alltså drygt 3 gånger så mycket regn som i hela juli. Och det fortsatte ju efter att jag varit ute och tömt mätaren en gång. I skrivande stund har det kommit 7-8 mm ytterligare. Välbehövligt, visst. Men frågan är om inte allt bara forsar förbi ner till havet.

Nu mullrar det mer eller mindre oavbrutet. Men SMHI:s radar visar att det är på övergående. Hela åskområdet rör sig söderut efter kusten.

Dagens 30 grader har nu blivit 20, och vi har med hjälp av korsdrag fått ner temperaturen inomhus till mera dräglig nivå.

Alltid något.Tur i alla fall att vi köpte en ny regntunna idag. Den gamla visade sig ha spruckit i botten. Men nu spolade vatten i från taket så kraftigt att det mesta vattnet inte träffade tunnan. Full blev den i alla fall. Det var väl en bra invigning?

*****

2 kommentarer:

  1. Godmorgon, kan verkligen förundras över naturens skiftningar. Här hade jag mörk himmel söderut och strålande sol norrut, åskan härjade runt om mig i flera timmar så då tänkte jag ...snart kommer regnet.. men icke, några stora droppar som blev 2mm i regnmätaren. Nåja kanske kommer idag då. Har ett barnbarn som blir 8 år idag han önskar förståss inte det ska regna då kompisarna kommer. Fortsatt skön sommar önskar jag er. Var förresten och hämtade honom i Mjöfjärden hos hans farfar och trodde jag kanske skulle se er komma promenerande efter vägen .....

    SvaraRadera
  2. @Greta

    Ja, du skulle ha sett hur det regnade. Exempelsekvensen i filmen visar inte det värsta. Jag har aldrig varit med om dess like.

    Kanske såg du oss inte på vägarna, eftersom vi var på vägarna någon annanstans. Vi kom ut hit först på eftermiddagen. 🙄

    SvaraRadera