tisdag, mars 05, 2019

Äntligen

Den blev lite sen i år, skidpremiären. Men nu är säsongen igång. 16 grader under noll, men strålande sol. Härlig snö. Vem kan avhålla sig?

Vi ger oss ut vid halvelvatiden. Levis skidområde sträcker sig över ett helt berg. Det gör att man kan ta sig runt med hjälp av 27 liftar, medsols eller motsols, gröna eller svarta pister. Det blir många kilometer på en dag. Vi noterade bl.a. att en lift vi åkte var 1,3 km lång, och då kom vi bara halvvägs upp till toppen. Så det finns att välja på.

Att ställa sig på skidorna för första gången på säsongen är inga problem. Det är som att cykla. Åratal av utförsåkning sitter i ryggmärgen. Det är bara att stå på, oavsett hur brant det är. Vi åker ner till South Point, som det heter, och fortsätter sedan till motsatta sidan av berget för att få i oss en lunch. Den lunchen blev lite misslyckad eftersom vi inte kände för de alternativ som erbjöds. Det fick bli kaffe och en stor, ja vad ska man kalla den, munk kanske. Det gav i alla fall energi för fortsatta turer.

Vilken härlig dag!

Bodin i sin vanliga stil. Foto: Benke.
*****

Inga kommentarer: