fredag, mars 15, 2019

Nu förstår jag ...

.. varför det ser så tunnsått ut i Riksdagens bänkar ibland.

Med tanke på de dåliga lönerna och villkoren, måste ju riksdagsmännen ha sidouppdrag. Hur skulle de annars klara uppehället.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det kan inte vara alldeles enkelt att vara riksdagsman/kvinna. Man får inte ha sidouppdrag eller ha arbetat som svetsare, då görs man till åtlöje. Är det enbart politik som har gällt från ungdomsåren och framåt, då är man en politikerbroiler och vet inget om livet utanför. Du som har så många åsikter om allting Bert, har du aldrig funderat på att engagera dig politiskt? Det sista skrevs INTE ironiskt, jag menar det på riktigt. En vänligt ställd fråga.

Bert Bodin sa...

Jag raljerar förstås en del. Men nog undrar jag rätt ofta hur riksdagsmännen HAR TID med sidouppdrag som lönas med ungefär samma penningasummor som riksdagslönen. Något måste bli lidande. Och jag tycker att en person som "jag" har utsett att representera mig i en vald församling och som får betalt för det, inte ska ha styrelseuppdrag som överskuggar. Och jag tror inte att den typen av uppdrag ger särskilt stor arbetslivserfarenhet.

Vi har just nu en politiker som påstår sig jobba sammanlagt 164 procent. Han koms på med att göra den ena tabben efter den andra, men verkar ta det som naturligt.

Jag erkänner att det känns lite dubbelt, men jag tror inte det är bra att välja in "ungdomar" helt utan arbetslivserfarenhet i Riksdagen. En viss grundkurs måste vara med i CV:t. Den verkar saknas både här och där.

Babsan sa...

Reagerade också på detta här om dagen......

Bert Bodin sa...

Jo. Det var en debatt som redovisades i nyhetssändningarna. 10% av platserna var upptagna.