onsdag, mars 06, 2019

Stajlat

Jag är upplärd till att slå på ugnen med ett vred. Ett vred där man valde under-, över-, både-och-värme, eller grill.  Sedan ställde man in tempen med en ratt.

Och maten blev god.

Nu, i vår hyrda "skidlägenhet" är allt så modernt att vi nästan gick bet på att värma ugnen till 125 grader för att fräscha upp ett par pizzabitar, som blivit kvar från söndagskvällen.

Jisses vad vi fick knäppa och knappa och läsa och läsa en gång till, innan någon lycklig slump - inget annat - såg till att ugnen och vi var överens.

Jo, pizzan blev varm. Men sedan kunde vi knappt stänga ugnen, utan att läsa den vetenskapliga uppsatsen i husets pärm.

Utveckling? Snarare INveckling.



*****

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Instämmer! Var gång vi besöker äldsta dottern i Upplands Väsby så är det ett rent helvete var gång vi ska göra en sån enkel sak som att koka ägg!! Kan någon vettig människa verkligen tycka att det är BÄTTRE med såna här anordningar för att få igång en platta? Jag fattar det inte. På spisen här i det gula huset är det vreden som fungerar perfekt. Sååå enkelt.

Thalassa sa...

Håller med ovanstående och funderar på om man måste hamstra - alltså köpa en spis med vred medan de ännu finns i handeln. För kommande behov alltså.

Bert Bodin sa...

Precis. Nog för att vi köpte ny spis för något år sedan, men nog sjutton finns det vred. Visserligen "infällda", men de åker ut när man trycker på dem.

Bert Bodin sa...

Se svaret till Elisabet, ovan.

Cecilia N sa...

Huset vi köpte med tillhörande modernt kök har brister i köket. T ex så stänger spisen av sig om man ruskar stekpannan så att den råkar komma över on/off-ytan. Eller spiller varmt på den, t ex för att det kokar över.
Och hela den väldigt plana spisen ligger ovanpå köksbänken och ingenstans finns ett dike där översvämmat kan samlas.

Ugnen som hör till, inunder, kan man ställa in önskade gradantalet på. Men det finns ingen signal om när den är uppnådd. Dessutom försvinner klockan när man använder ugnen.

Nej, när den där ger upp blir det nog en spis med järnplattor och dike och vred.

Bert Bodin sa...

Retro, alltså. 😉

Cecilia N sa...

Re-tro?
Re-jält!

Bert Bodin sa...

😉