torsdag, mars 14, 2019

Vad ska vi göra ...

.. åt England? Eller rättare sagt Storbritannien. Sedan snart tre år har en del av befolkningen bestämt att landet ska lämna EU. Ett datum bestämdes något halvår senare. Den 29 mars 2019 skulle det vara tack och adjö.

Men vilken röra det har blivit. Förhandlingsrundor i parti och minut i Bryssel. Och förhandlingsrundor internt i det brittiska parlamentet. Inte kommer de någon vart.

Nu vill de dessutom utöka tiden. De törs tydligen inte ta steget om två veckor, utan vill vänta med det till efter midsommar.

Under tiden ska britterna försöka fila lite mer på avtalet.

Men alltså, britter ... Nu tycker  jag vi gör såhär.  Strunta i brexit. Stanna kvar i EU. Det blir lugnast så. Sedan kommer vi alla 26 andra länder att skicka en smaskig faktura till er. Ett krav på betalning för alla de kostnader ni förorsakat oss andra på grund av er velighet. Alla förberedelser som gjorts med tanke på ett eventuellt utträde.

Vi har inte råd att hålla på att gardera oss för era nycker.

Och blir det nu så att ni ändå beslutar er för att inte vara med, så bör ni veta att då blir det ännu dyrare. De kostnaderna har ni förorsakat själva. Betalt får ni ta av ert eget näringsliv och er egen befolkning.

Grattis, dumskallar!

*****

Inga kommentarer: