onsdag, mars 13, 2019

Sevärt

Onsdageftermiddagar är ibland bio för mig. Är vädret lite trist passar det bra att gå på Royal (vår Folkets bio-salong). Klockan 14 är utmärkt. Det blir en hel kväll kvar.
 - Vad ljust det är, konstaterar Benke, när vi kliver ut efter föreställningen.
Jo, just det.

Boy erased hette det drama vi såg. Skakande. Berörande. Men tack och lov inte igenkännande. Nicole Kidman och Russel Crowe spelar föräldrar till Lucas Hedges (filmens Jared). På något sätt har föräldrarna, som är djupt religiösa, fått veta att sonen är homosexuell. Och i religionens namn är ju det syndernas synd. De skriver in sonen i en ännu religiösare "sekt" där omvändningsterapi ska få honom att "ta sitt förnuft till fånga".

Vi får vara med om skakande berättelser från andra deltagare i gruppen. Hur tvivel, förtryck, demonisering ... ja, alla hemskheter du kan tänka dig, praktiseras på den här anstalten.

Jag ska inte säga hur det går. Se den gärna. Och läs gärna sluttexterna innan du stiger upp ur biostolen. Filmen bygger delvis på verkliga händelser.

*****
Mer om filmen.

6 kommentarer:

Allmycke sa...

Stor kram till er båda!

Bert Bodin sa...

Tack för den.

Elisabet. sa...

Tack för tipset! Den finns inte med på filmstudions program i vår, men jag kanske kan hitta den någon annanstans.

Cecilia N sa...

Jag har ramlat på trailern, men glömt att ta kontakt med filmen. Tack för påminnelsen.

Bert Bodin sa...

Egentligen kom den väl i höstas. Kanske har den passerat i Halmstad. Här har den gått efter nyår på Folkets bio, med ojämna mellanrum. Nu var det nog sista chansen för oss.

Bert Bodin sa...

Sök vidare!