fredag, november 15, 2019

Barnsligt

Härom dagen hörde jag jättebabyn Trump ondgöra sig över riksrättsförberedelserna och därtill kopplade vittnesförhör i det amerikanska representanthuset.
Ungefär:
 -  Jag tycker det är en häxprocess, barnslig och löjlig.
Jo - är det någon som är barnslig och löjlig så är det väl herrn själv.
En riktigt statsman hade istället sagt något i stil med:
 - Just nu pågår förberedelser för en eventuell riksrättsförhandling. Det sker helt enligt de regler som vår demokrati skapat, och jag kommer givetvis att avvakta det resultat som det för med sig.

Det kallar jag moget.
-----

Sedan kom dagens andra Trump ... eeh, jag menar tramp. Ett diplomatiskt övertramp. Ett hot. Ett underförstått ultimatum.
 - Gör som vi säger, sa Kina och hotade med "konsekvenser" om någon från den svenska regeringen skulle våga sig på att närvara vid PEN-klubbens ceremoni, där man skulle dela ut ett prestigefullt pris till Gui Minhai, som sitter i kinesiskt förvar sedan fyra år.

Tack till vår utrikes- såväl vår statsminister, som gav svar på tal. Vi har något som heter yttrande- och åsiktsfrihet här i Sverige. Det får Kina acceptera. Och hotar de med något, så tycker jag att vi ska lagstifta mot teleoperatören Huawei och hindra dem att vara med och bygga 5G-nät i Sverige.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Bra Bert!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Tack!

Turtlan sa...

Läste också i länstidningen att ambassadören skulle till en (jag tror det var) folkhögskola i Dalsland till veckan eller om det var ett kommunbesök. Sak samma, den där ambassadören var nu inte välkommen längre på besöket i Dalsland. Inte efter vad han sagt!!! Sa rektorn eller vad det var...

Heja heja! Bra beslut.

Bert Bodin sa...

@Turtlan
Bra.

"Det blir konsekvenser från 10 miljoner svenskar, om man ...."