lördag, november 02, 2019

Från glad kväll ...

.. med härlig norrbottensmusik, till --- 

 J P Nyströms heter en grupp som bildades i Malmberget 1977. Namnet kommer från märket på den tramporgel som alltid är med i konserterna.

Denna kväll inför fullsatt salong på Kulturens hus. Folkmusik i alla former.  Sväng och vemod i flera timmar. Överraskningsgäster. Bland andra koreografen Mats Ek. Bandet har nämligen medverkat i en balett med honom.

Mångsidiga, alltså.

Egentligen var det ett sorts "release-party". Inte någon ny skiva. Men en hel box, med material från hela deras tid. Den bestod av vinyl-lp, cd-skivor, DVD och bok .

Hemåt i fräscha 8 minusgrader, efter att ha träffat ett par "bekanta" i lobbybaren på Clarion Sense. Egentligen bekantas bekanta. Jag har inte träffat dem på, säg snart 30 år! Känner knappt igen dem.
 - Nä, det är ju några kilo sedan, säger hon med sin finskbrutna svenska och skrattar. Hennes man visar sig vara en litteraturintresserad bangårdsarbetare med samma ursprung som Benke. 

Från denna upplyftande upplevelse, till en nedslående. Vi tänkte oss ut till stugan i skogen vid havet idag. Vaknar till det värsta väder jag vet. Regn på snö. En löjlig plusgrad. Trafiksvårigheter. 

Stugmys inställt.


*****

Inga kommentarer: