tisdag, mars 16, 2021

Fram med hinkarna

Jag har en mycket kluven inställning till husbyggarbranschen och dess företag. Det grundar jag på de ideliga historier som dyker upp med jämna mellanrum, och där byggfusk kan befaras. Jag har tagit upp det flera gånger här i bloggen.

Luleå Tekniska Universitet har på sina 40 år fått bygga om, riva och bygga nytt. I 40 år gamla (unga) byggnader! Det har varit mögel. Det har varit läckage från de platta taken, med mera, med mera. 

Benke fick utrymma sitt kontor innan han pensionerades, eftersom man upptäckt osunda saker i huset där han satt. 

Det här kostar pengar. Massor. 100 miljarder kronor enligt nya siffror. Per år!!! 

Men även nybyggen slarvas det uppenbarligen med. De nya städerna i Kiruna och Gällivare har redan knappt invigda byggnader som det är felaktigheter i. Hinkar har fått ställas fram i det nya supermoderna stadshuset i Kiruna.

I vår bostadsrättsförening, som bildades 1986 har vi haft problem med underdimensionerade takstolar i en av byggnaderna. Vi har haft krånglande hängrännor med tillhörande stuprör, vilket gjort att smältvatten från snön tagit fantasieggande vägar ner mot marken.

Alltså - byggbranschen ... vad tycker de om den reklam detta ger? Mig imponerar de inte på. Kanske borde staten kräva tillbaka 100 miljarder per år från den. I förebyggande syfte.


*****

Här och här kan du läsa mer.



Inga kommentarer: