lördag, mars 27, 2021

Vi tog det där ...

.. med sommartid väldigt bokstavligt. Flyttade fram alla klockor i stugan en timme redan nu på dagen, packade och åkte hem till stan. Så nu blev det till och med söndag i huvudet. För vi hade ju tänkt stanna till imorgon.

Men fastän vi insåg att det bara är lördag, när vi närmade oss stan och såg alla människor, så sitter söndagskänslan i. Flera gånger i eftermiddag har jag fått tänka efter vad det är för dag.

Varför åkte vi då hem? Jo - det blev urtrist väder. Dimma och grått. Blåsigt. Och dessutom lovas regn till kvällen och då vore det kört för oss. Vi skulle inte kunna ta oss uppför backen från stugan imorgon. Den krävde redan idag att vi fick göra två försök innan det bar iväg. 

Nåja. Det är ingen katastrof. Nu får vi ju en extra söndag på köpet.


*****

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jaha, är det i natt det ska ske. Det där bekymrar mig föga, men så arbetar jag ju inte heller och NÄR jag gjorde det, så var det eftermiddag och inget som berörde. Pv får lite mörkare på morgnarna under några veckor, men å andra sidan, ljusare på kvällen.

Elisabet. sa...

Ps. Menar när han cyklar till jobbet om morgnarna. Ds.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ja, nu har vi ställt om alla klockor både i stugan och här hemma. Allt blir som vanligt, när vi vaknar imorgon. Såhär långt österut är de ljust den tiden på morgonen.