onsdag, mars 10, 2021

Vad är det för fel

På väg till och från vårdcentralen (en rutinprovtagning) förundrades jag över folk. Hur är det fatt, egentligen?

Jag noterade inte mindre än 6 stycken slängda munskydd. Jag kollade inte i papperskorgar efter vägen. Nej de här låg på trottoaren, i snödrivan, utanför vårdcentralen, längs promenadstråken ...

Mina fördomar slog till direkt. Det måste vara rökare som beter sig på det här viset. 

De tycker ju inte heller att fimpar är skräp.

*****

6 kommentarer:

Monica sa...

Har aldrig sett en rökare med munskydd däremot är det bra att ha ett själv när de passeras för fy vilken smittorisk att få i sig röken från deras halsbloss, något vi aldrig hör på dessa otaliga dyra presskonferenser, vad ofullständig info det är och på de flesta områden.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Nej - det var inte så jag menade. Jag tänkte bara att de som röker betraktar sitt eventuella munskydd som en fimp. När man är klar med "fimpen" så släpper man den där man går. Samma mentalitet, alltså. Nå'n annan får städa.

Monica sa...

Och jag menar att vi ska passa oss för rökare vare sig de kastar munskydd eller fimpar, märkt att munskydd varierar, har dock medicinska men de kan sluta olika tätt, har bra sort nu och kan passera rökare utan att känna röklukten och tar förstås en vid sväng förbi dem. Ja och vi vet alla, en miljard fimpar per år slängs i enbart Sverige, något för fhm att att fundera på kanske. Ha det fortsatt bra på en och annan promenad.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Helt enig.

Allmycke sa...

Tror inte att det är enbart rökare som strör munskydden runtomkring sig. Tyvärr. Glasspinnar, karamellomslag, tomma aluminiumburkar och Gu-vet-vad hamnar på backen även där det finns gott om sopkärl.

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

Min teori är att rökare, som är kända för att strö fimpar, har en större benägenhet att skräpa omkring sig.