måndag, mars 15, 2021

Varför så bråttom

Det första som händer på morgonen, är att radion åker på ungefär kvart över sex. Men jag stiger inte upp. Ligger istället kvar och lyssnar på P1 morgon. Det absolut bästa för att orientera sig över dagen. Här kan "morgonsoffor" slänga sig i väggen. Radio kan man dessutom ha på flera ställen i lägenheten. Man behöver inte sitta och stirra på en skärm.

Men idag gjorde de bort sig. Jag är ingen s.k. batch-tittare, som klämmer 17 avsnitt på en helg av någon TV-serie. Har aldrig förstått meningen med det. 
 
Idag fick vi helt oväntat höra att sista avsnittet av Tunna blå linjen sändes igår. Huvudrollsinnehavarna intervjuades. I vårt sovrum sågs då två ytterst förvirrade frågetecken. Va!?? Var det sista avsnittet igår. Hoppsan! Forskning påbörjades.

 - Sverige! Vi har ett resultat: Uppgiften i P1 Morgon var fel. De hade för bråttom. Sista avsnittet sänds nästa söndag.

Det verkar som att det nya normala är SVTPlay och liknande tjänster. Där lades det sista avsnittet ut igår. 

Jag använder SVTPlay. När jag missat ett program, eller avsnitt. Utmärkt service. Men det verkar som att jag är en raritet. Alla ska se allting först. 

Det är samma symptom som på flygplatser. Alla som sitter i gaten ska kliva på planet först av alla. Stå i klump och puscha på. Själv sitter jag kvar och väntar. Jag har ju min plats ombord bokad och kan lugnt och sansat gå ombord och sätta mig. 

Precis som TV-tittandet; jag kan lugnt och sansat vänta en hel vecka till nästa avsnitt. Handlar det om en bra serie blir njutningen bara längre. 

Njut!

*****

P.S. P1 morgon gick en timme senare ut med en rättelse och berättade hur det egentligen ligger till.

2 kommentarer:

Thalassa sa...

Håller med om Play, d v s vi använder funktionen på samma sätt som ni. Sonen och hans hustru däremot kan ta en filmdag när de tittar på 4-5 serieavsnitt ”på raken”.
Jag står inte och hoppar och trängs vid gaten, men inte sitter jag kvar till de sista! Orsak (den enda): alla dessa som reser med mängder av handbagage och fyller bagagehyllorna!

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Ja, det där med handbagage har jag svårt för att först/acceptera. Har påtalat det för flygbolag flera gånger.