torsdag, mars 25, 2021

Vi drog ...

.. från stan. Man kan ju inte ta sig för något vettigt där i alla fall. Ut till Rånlandet, med snö, som visserligen smälter i rask takt, men som håller sig vit och fin ändå.

Snart är vår infart snöfri om det fortsätter såhär. Det är nog rekordtidigt. 

Nu blir vi här några dagar. Lyssnar på fåglar om vi har tur. Blåmesen ringer i sin klocka på innergården i stan, så det borde den väl göra här också. Några flyttare har nog inte hunnit hit ännu, men på vägen hit skymtade vi några salskrakar i ett öppet sund. Vacker fågel. 

Månen står högt i skyn.

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Härlig bild, den undre. VAcker.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Tack.

Elisabet. sa...

Bert, jag har frågat tidigare, men gör det igen: hur lång tid tar det för er att komma till stugan - från Luleå, alltså -?

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Det tar ca 40 minuter från dörr till dörr.

thord wiman sa...

Jo Bert - du har så rätt om det vackra i fågelhanens uppenbarelse och mången välflugen lyrisk betraktelse har skrivits om honom - Salskraken!

Även Linné var inne på samma tema (skönhetsaspekten hos fåglar) ibland och ansåg rakt av att salskraken minsann var Sveriges vackraste fågel och i detta vill även jag instämma, sedd i praktdräkt en stilla morgon i april vilande på vattnet med sin hona belyst av ett vekt vårljus av allra finaste sort.

En gång vid Tåkern (Östergötland) för min del.

Ha en fortsatt härlig vårvinter/vår!

Bert Bodin sa...

@ thord wiman

Detsamma önskar jag dig.