tisdag, april 06, 2021

Ologisk tradition

Så åkte den vita sommargardinen
 upp vid sovrummets balkongdörr. Som alltid den här tiden på året. Den mörkblå som hängt där sedan i höstas läggs undan, för att återkomma när den mörka tiden anländer i oktober.

Logik!?

Jag har många gånger undrat över hur denna tradition uppstått. Ljusa gardiner när det är ljust och vice versa. 

Det bottnar i en konspiration, för att stödja mörkläggningsgardintillverkarna. 

Jag vet ju hur de är. Hm!?

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, här är samma gardiner uppe för jämnan, frånsett när dom tvättas. Alla är ljusa. Något fönster han ingen gardin alls, särskilt om jag tycker om utsikten. Rummen är ganska små, så jag vill ha så ljust som möjligt.

Bert Bodin sa...

Ja, du är ju lite eljest, har jag hört.

😉

Anonym sa...

Jag håller helt med om att det är ologiskt. En vinter satte jag upp vita skira gardiner i köket. Det blev ljusare men det kändes lite kallt. Men det var nog mer inbillning tror jag. Numera har jag, om inte mörka, så mer tätvävda gardiner i köket. För övrigt är det bara där och i sovrummet jag byter. I sovrummet ska snart mörkläggningsgardinerna upp! ellem

Bert Bodin sa...

@ ellem

Se där! Här har vi att göra med en logiker. 🙂

Turtlan sa...

Å jag köpte ett par skira ljusa gardiner med grönt blommönster (ungefär som monstreor) till våra två stora söderfönster på övervåningen. Slog till direkt när jag såg dem på affären.
Upptäckte för någon månad sedan att det där gröna blommönstret inte längre var grönt.... det har blivit brunt.... bruna monstreor...

Så var det med den soltåligheten eller vad det kan heta.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Men ... Du måste ju vattna dem. Tvättmaskin varannan dag, om det är soligt.