torsdag, april 29, 2021

Vi drar oss tillbaka


Valborgsmässohelg väntar.
En snabb sväng till ren- och älgköttsbilen för påfyllning till frysen i stugan, följs direkt av färden dit. Lämnar stadens hank och stör (vad nu det är, egentligen) för lugnet i skogen. 

Aprilvädret har kylt ner stugan till 10 grader, så det blir brasa till eftermiddagskaffet, och som komplement till golv- och elementvärme.

Det blir bra.


*****

6 kommentarer:

Dorimedont sa...

Vad fint! Jag kan bara vara avundsjuk. Man väntar på att det ska bli en smula varmare så att vi kan åka till vår stuga som inte är isolerat och vi använder den bara som sommarstuga.
Några dagar utanför staden är bra både för kroppen och för knoppen. Ha det så bra :)

Elisabet. sa...

Vilken jättefin kamin!! I vår har takskyddet (sitter liksom fast under själva taket, på insidan) gått sönder, så nu ska det bytas ut och då måste man naturligvis köpa även till botten och på sidorna. Så länge har pv reparerat och haft sig, så att det fungerar, men ibland dråsar den ned i det som brinner.

Bert Bodin sa...

@ Dorimedont

Vi har möjlighet att bo i vpr stuga året om, om vi vill. Vi är alltså här både vinter och sommar, jul, nyår, påsk eller midsommarhelg. Uppskattas.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jodu - det där är en riktig Rolls Royce.

Det är en Tulikiivikamin. Täljsten. Väger närmare ett ton, så specialgrund var nödvändig. Men den värmer bra. Man eldar på kvällen, så är den varm på morgonen.

Turtlan sa...

En täljstenskamin skulle jag gärna också ha. Så sköna känna på när de är varma.

Underbart fin!

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Den är guld, och hjälper definitivt till att hålla elkonsumtionen på en rimlig nivå, vintertid.

Vi kom hit mitt på dagen. Det var 10 grader inne. Ställde förstås upp värmen och kompletterade med brasa. Nu är det 21 grader och elementen är kalla. De behövs inte.