måndag, april 26, 2021

Populär

Ibland händer det att man träffar folk. Folk som man känner. Idag blev vi nästan omkullsprungna av bekantingar, när vi gjorde en liten runda på stan. 

Det var Benkes svägerska, numera med "ny" man, som var väldigt pratsjuka. Det blev gråstarr, dubbelseende, promenader och en massa annat som avhandlades innan de tackade för sig och gick vidare. Just när vi stod där så passerade en gammal skolkamrat till Benke på cykel och vinkade. Han är också bror till en Agneta som är gammal klasskamrat till mig.

Lite längre bort på gatan möter vi granne Karin. Och en bit ännu längre bort hittar jag min kusin M:s sambo. Kusin M är numera bosatt på äldreboende. Det nyaste och modernaste i stan.
 - Men hon trivs inte där, sa sambon.
 
Sedan är det hej till en, som jag inte tror att jag känner. Men han hälsade också tillbaka. Och Benke hejade på en före detta kollega från universitetet.
 
Ma och Je sprang vi på i karusellporten på Smedjan.
 - Vi har inte tid att stanna och prata. Vi är ju yrkesarbetande, sa Ma och skrattade. 
 - Men det var trevligt att se er ändå, sa Je och skyndade vidare genom karusellporten.
De var ute på lunch, förstås. 
Båda två är före detta kolleger till mig. Men de har nu fått jobb på Folksam, tillsammans med tre ytterligare medarbetare på mitt gamla jobb. Det har gått bra för dem. 

Ja, sådär är det, när man är populär.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Låter ungefär som när man bodde i Malå eller Ystad. Det kan jag sakna här ute på landet, där det inte är många man träffar under en dag. På hundpromenader - ja -, men inte för övrigt.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Och ändå är vi närmare 80000 lulebor.

Jag gillar det.