torsdag, april 22, 2021

Jag vill bara ...

.. tala om, att jag upplever ett momentum där jag lever i min kontext här i epicentrum av Luleå.

(Nysvenska inspirerad av P1:s reportrar idag.)

*****

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Så trevligt. Jag kan tillägga ett av de mest frekvent använda orden annars, hos såväl SVT som TV4: det är det lilla ordet MEN, vilket sägs med emfas! Används oftast hos väderlekspresentatörer, men även bland övriga programledare.
Själv varierar jag mig förstås helt och fullt och skulle väl aldrig tjata på med att nånting är otroligt underbart eller ljuvligt eller ..,.-)

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Fram för att bevara dina traditioner! 🙃

Bert Bodin sa...

@ Elisabet igen.

Det jag vänder mig emot, är att de som svänger sig med de nya begreppen ofta inte vet va de betyder. Men det låter tjusigt.

Allmycke sa...

Nån fler än jag som blir alldeles vansinnig av att ordet "liksom" verkar vara ett måste i var och varannan mening - ibland till och med flera gånger i SAMMA mening?

Bert Bodin sa...

@ Allmycke

Jepp - det irriterar mycket. Men jag tycker det har avtagit lite.

Elisabet. sa...

Bert: jag förstod vad du menade och håller med, men jag är inte riktigt rätt person att klaga då jag ju är den mest enjängda som finns vad gäller sånt. Å andra sidan arbetar jag inte i tv eller radio.

Allmycke: lyssnade till en intervju för inte länge sedan, en kvinna var det, där kunde jag till slut inte tänka på annat än hur många "liksom" som var med i varje mening.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Men det som du är enjängd med är ju verkliga och naturliga ord. Det gillar jag.