måndag, april 12, 2021

Man undrar ju

Nu har det gått några dagar sedan vi fick vårt efterlängtade första skott med vaccin. Inte kände vi något då, men inte heller några efterverkningar. Och det gäller fortfarande. 

Det enda vi reagerade över var att vi dagen efter kände oss piggare än vanligt.  Vi sov också osedvanligt gott den där första natten. Det symptomet har dessutom fortsatt. 
 
Saken är den att vi sedan i somras känt oss lite ämliga då och då. Inget allvarligt, men ändå. Lite huvudvärk lite för ofta. Lite hes en dag eller två. Småyrslig någon timme eller två. Jag har väl tillskrivit åldern dessa små avvikelser och inte brytt mig så mycket.

Så nu undrar vi om det var något uppåttjack i sprutan.

I vilket fall hoppas jag att det tillstånd vi är i nu fortsätter.

Det som sedan hände var, att i lördags (tror jag det var) visades ett inslag i Rapport som berättade att forskare upptäckt att vaccinet hade viss behandlande effekt på Covid.
 

Hm!?? Är det Covid vi har "lidit" av sedan i somras, eller vadå?

*****

11 kommentarer:

Babsan sa...

Intressant .Här har det bvarut så också ,maken testad men inte Covid.Men gör ett test vt ja.

Turtlan sa...

Intressant.

Ni ingår kanske i någon hemlig studie där man inte vet om man får aktivt vaccin eller placebo 😉
Sen finns det ju teorier om att man får ett chip insprutat som sedan sänder fakta. Kan också kallas för konspirationsteorier...

Nej nu ska jag inte skoja. Kan det helt enkelt vara så att man helt enkelt slappnar av lite...? Fast nu tror ju jag att ni är ganska coola herrar!

Sen sista alternativet: Vette tusan vad det kan bero på hälsar en som också är vaccinerad.

Elisabet. sa...

Låter ju helt fantastiskt! Jag lutar nog mer åt att ni kanske slappnar av och har tagit steget ut ur tunneln .., i alla fall på väg ut därifrån! Hoppas att det håller i sig.

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Men man kan väl inte testa sig om man inte har verkliga symptom?

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Coola är bara förnamnet.

Jordnära vill jag nog också kalla oss. Så min slutsats blir att det inte handlar om psykologi. Men sen går ju det fysiska välmåendet lite upp och ner för de flesta. Men såhär oväntat uppåt ... njae.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Vi får väl se om det håller i sig.

Se också svaret till Turtlan ovan!

Turtlan sa...

Skämt åsido. Kan bara instämma. Känns lite tryggare här efter ha fått vaccinet. Känner mig också mer avslappnad på något vis. Risken minskar bli allvarligt sjuk men ropar inte hej än för det.
Kanske inte känner mig superpigg men en viss mindre oro utan tvekan.

Sen så fick ju jag Astra... och hur det ska bli med dos två för min och många andras del är inte klart. Det känns ju sådär.

Monica sa...

Forskaren i mig väcks direkt och ni ska absolut informera om detta. Kanske ni kan kontakta Umeå eller KI, ring bara men inte till AT på FHM:-).

Testa nu är lite knepigt, har ni haft infektion så har ni ju antikroppar och nya är på gång av vacc. En mix av eget och manipulerat. Så antikroppar finns förstås och nu går ju inte att testa det ni ev lidit av. Men ni kan ju ha höga värden ak så ni slår ut systemet, sånt är intressant. Och ger merarbete på lab. Då får man bygga om i analyserna och överträffa high tech-apparaterna.

Men intressant är det och viktigt att allt når forskarna, ger nya nycklar och om dessa vaccin är inte kunskapen så djup, visst kan man namnsätta alla "ingredienser" men ingen nu levande vet hur de verkar i sin helhet. Det tar minst sju svåra år att ta fram ett vaccin.

Och tror inte ett ögonblick på att ni är inbillningssjuka, varit. Utan något i ert immunförsvar jobbat förut och nu kan en annan tillförd del ha dämpat det och jobbar med någon ny del som är positiv.Spännande. Otroligt spännande är det. Och tänkte att ni varit så lika men spännande det med, ni kan vara nära i immunitet och haft samma typ av antigen ni reagerat mot.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Man får allt hålla sig i skinnet ett bra tag till.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Har funderat över dessa frågor. Men B har testat antikroppar före vaccination med negativt resultat. Kanske har våra symptom varit för diffusa.
Jag avvaktar ett tag till.

Monica sa...

Bra om du dokumenterar dag1, dag2 osv för alla reaktioner är intressanta. Här får du två namn och googlar du hittar du e-postadresserna på KI. Lennart Hammarström och Pan-Hammarström, båda professorer och Lennart och jag forskade inom immunologi och testade invecklade system som resulterade i sedan välrenommerade metoder att användas i diagnostik inom immunologi. Lennart och jag var båda nygifta då, inte med varandra men vi haft det gemensamt också:-), han var toppen att samarbeta med.