söndag, april 04, 2021

Reflektioner

Ännu en lättjefull dag. Påskdagen. Lättjefull låter mer positivt än att säga att man varit lat. För det är det som det handlar om. 

Inget speciellt gjort, mer än att gnugga geniknölarna över tidningen Vi:s svåraste kryss. Med viss framgång, får jag påstå, även om det inte blev klart idag. 

Jo - en promenad blir det ju förstås också. Och då reagerar jag över den stressade våren och vad den ställer till med. 12,3 plusgrader har vi haft idag. Inte klokt! Men det syns med all tydlighet på vägarna här i skogen. De är lerigare än någonsin. I alla fall lerigare än vad vi upplevt de snart 20 år som vi har varit här. Vägbanan flyter ut i chockvärmen istället för att lugnt och stilla få ställa om i normal takt från vinter till vår. Men det är väl bara att acceptera. Klimatförändring på gång.

Nej. Det har inte regnat. Vattnet kommer underifrån.

En god kycklingmiddag blev det också, följd av ett par timmar framför tv:n. Jag måste säga att den där svenska serien Snöänglar förbryllar med sin rörighet. Jag vet inte riktigt hur saker och ting hänger ihop. Danskt och svenskt om vartannat, utan naturliga kopplingar. Vi får se vad det blir.

Och så avslutas kvällen med att vi får veta att det är ett misstänkt mord i grannbyn.

Låste jag dörren?

*****

Inga kommentarer: