måndag, april 19, 2021

Lider hellre

På vår vandring idag kom vi att gå i närheten av en nyöppnad mataffär, som vi aldrig provat förr. Den är nybörjare här i stan. Du känner säkert till den. Det är den där som tycker att det är olidligt att handla hos någon av konkurrenterna. Jag har haft mina tvivel om ställets kvaliteter. 

Vi gick in där bara för att kompletteringshandla. Stort, nytt, luftigt - jo, det var väl bra. Massor, säger massor med varor, till och med klädesplagg. Jag är skeptisk till en mataffär som säljer kalsonger. 

Vi försökte leta oss fram längs de långa gångarna för att köpa mjölk och fil. Jo, längst in - där följer denna kedja andras exempel. Låt kunderna passera så mycket som möjligt innan de kommer till det de ska ha.

Mejerihyllan var liten, för att vara i en så stor hall. Så liten att där inte ens fanns ekologisk mellanmjölk av närproducerad sort. Några förskrämda litrar stod på en hylla, men de var inte ekologiska. Men av Norrmejerier som finns här i stan bara några kilometer bort. 

Filmjölk av samma kända närproducerade sort - där gick vi helt bet. Så nu står det ett främmande, långtifrånfil i vår kyl. 

Nej - denna liderliga affär får nog räkna bort oss som kunder.

*****

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det blev prat om den nyligen .., grannar som tyckte att just den kejdans frukt, - och grönt och blommor, ja, att var bra kvalitet på just detta.

Bert sa...

@ Elisabet

Och såhär i efterhand kan jag inte ens påminna mig att jag överhuvudtaget såg en grönsaksavdelning.

Rexxie sa...

..och jag älskar Lidl! Hur bra kvalitet som helst på deras kläder för övrigt, och jag vet ju inte hur eran grönsaksavdelning ser ut men här är den jättebra!

Bert sa...

@ Rexxie

Så bra för dig då. Får vi se dig på FB i din tjusigaste Lidloutfit, tack.

Mig imponerade inte affären på.

Monica sa...

Nej, lid inte, kan bli olidligt😌jag tyckte väl lite lika som du först men ändrat mig totalt. De har sina speciella veckor med mycket som är bra, jag fick inflammation i den stora senhinnan under foten och det var olidligt i 16 månader innan det läkt ut. Inga fysioteterapeuter eller läkare kan bota, så jag var min egen expert och sån lycka när den affären hade suverän utrustning med tape, bandage, stöd, inlägg, separera tårna, balansplatta med piggar jag tränade foten med och fick blodcirkulationen ökad, och allt till en femtedel i pris mot apotekens utrustning som också var sämre. En bekants dotter drabbades lika och enda förslag vetenskapen hade var operation på en specialistklinik så hon hamnade i rullstol länge. Och den foten blir ju aldrig helt återställd. Jag helt återställd och med mycket egen kunskap förstås men också med de rätta hjälpmedlen.

Sen har de jättefina växter både för inomhus och utomhus, fruktträd och buskar och det bästa ekologiska kaffet. Fått pris. Mat får man ordna lite här och där, tycker alla har sina brister. Jo, fina skor har jag köpt också, böcker, fina kort, grönsaker och frukt är toppen.

Så lycka till med nästa besök, nackdelen här är att allt tar slut på förmiddagen när de annonserat nytt, måndag och torsdag.

Hoppas på nästa också, den börjar på Ald. och är ännu bättre.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Jag är noga med närproducerat när det gäller livsmedel. Ekologiskt om möjligt.

Det är huvudprincipen.

V sa...

Även jag har gjort lite omvärldsbevakning och smugit omkring i nämnda affär. Skulle aldrig kunna veckohandla där, de har inte de märken jag vill stödja.
Grönsaksavdelningen är lite tilltufsad men kan ha lite ovanligare saker, dom brukar sälja en ganska stor gul lök som är lite sötare i smaken, om de har den inne så slår jag gärna till. Den är perfekt om du ska woka eller t.ex. göra biffstek med lök. Har gjort tre besök och en av ggr blev jag utan löken för den var i dåligt skick.
Ibland har de den sortens lök på Bondens Egen Marknad men i somras sa odlaren att den inte hade vuxit bra så då blev jag utan.

Bert Bodin sa...

@ V

Det verkar som att vi har upplevt ungefär samma sak.