tisdag, april 20, 2021

Stim

Jag har hamnat i skottgluggen för ett antal skräppostproducenter igen. Det är väl något år sedan sist. Ytterst irriterande. Listan till vänster visar ett fåtal av de märkliga reklamutskick jag får.

Viktigt är att jag aldrig öppnar dem, hur nyfiken man än kan bli. 

Det enda jag gör är att någon gång då och då skapa filter som förpassar dem till glömska, eller avvisar dem direkt. Jag spärrar alltså deras avsändare. Ett sisyfosjobb, eftersom de ständigt skapar nya e-postkonton som de skickar ifrån. 

Jag skulle helst av allt vilja ha ett filter som för varje mejl som skickas till mig skapar 70000 svar till avsändaren, vilket förmodligen skulle korka igen deras konto. 

Sedan skulle den som läckt min e-postadress få spöstraff. Ett rapp för varje mejl jag får. 

Det vore mums!

*****


4 kommentarer:

Babsan sa...

Min skräpkorg svämmar över blir galen....milt uttryck.Det är allt från snusk till bitcoin etc etc.Vet inte hur man blir av med detta.Har tidigare blockerat men det hjälper inte.Kommer även i vanliga inkorgen.Förresten spöstraff är för lindrigt

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Jag har webmail hos Telia. Där kan jag ganska enkelt skapa filter som styr undan mejl som har en viss avsändare. Tålamodsprövande, men rätt effektivt. I alla fall ett tag. Det har varit lugn hos mig sedan förra "stimmet" för något år sedan.

Dorimedont sa...

Spam är vår tidsålders plåga. Det är inte så svårt att slå tillbaka med 8000 email för varje email man får. Vet ej dock om det är det bästa alternativet. Spöstraffet låter ... bättre. Dagen efter jag registrerade min domän fick jag 2 email från ... Indien där man erbjöd sina tjänster trots att jag verkligen inte behövde dem. De lovade mig att de kunde förbättra min blogg till ouppnåeliga nivåer. Med tanke på att jag är själv systemutvecklare struntade bara i dem. Men irriterad blev jag. Jag betalar för en del tjänster för att antingen behöver dem proffesionellt eller för att jag vill ha kul på min fritid. Men för pengarna som man betalar förväntar man sig lite skydd och att min emailadress inte hamnar på vilovägar.

Bert Bodin sa...

@ Dorimedont

Tack för din berättelse, och välkommen till min blogg.

Jag hoppas att mitt "stim" simmar vidare snart. Precis som förra gången. Mitt filter har haft verkan.