söndag, juni 06, 2021

Även om man nu är ...

.. i den lyckliga omständigheten att man har sex månaders semester, två gånger per år, så har man ju vissa skyldigheter. Styrelsejobb, till exempel. 

Tre timmar möte med budgetarbete, planering av vägförbättringar, samfällighetens arbetsdag med mera. Men också sanktioner för de som aldrig ställer upp på dessa. För en och annan sådan finns, faktiskt.

En hel del andra frågor dök också upp. Och jag får skriva protokoll.

Men sedan, tre timmar senare får jag sätta mig på terrassen och glo ut över nejden. Tankarna får sväva fritt. Eller också fascineras jag över en sebraspindels utforskande av altanräcket. Det är bra underhållning.

*****

6 kommentarer:

Monica sa...

Sebraspindel eller zebraspindel kan den visst stavas också tydligen och den hoppar på bytet, kanske på ett mindre än du��knallgul spindel såg jag på stuglandet och undrade om den kunde vara giftig, lite olika bud tror jag, krabb ... nånting. Och möten känner vi igen och val och om att grusa vägarna och kanske röja grenar som sticker ut för långt på badstigen m m, m m, eller någons häck som är för hög, vissa medlemmar har vi aldrig sett, kanske fått nog, haha. Hos oss annars bildades en grupp från orten, alla åldrar, de gör ett fantastiskt jobb och totalrenoverade hela badet, kommunen hade inte "råd". Otroliga eldsjälar och företag hjälper till.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Blomkrabbspindel, kanske. Giftig, njae. Kanske lika giftig som en mygga. Finns inte någon riktigt giftig spindel i Sverige. Ingen som man dör av.

Turtlan sa...

Sanktioner? Som vaddå? Betala för sig?

Säger hon som gått ur styrelsen men blev nyfiken.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Jepp - de får betala. 1000 kronor är bestämt.

Många ställer upp med sin tid, sin utrustning, bränsle m.m. Det är inte gratis.

Turtlan sa...

Helt rätt! Då har man också valet. Betala eller jobba!

Vi har en ganska god uppslutning i Brf föreningen här så har inte behövts sån åtgärd. Alla bidrar på städdag och däremellan även om det skiftar i mängd. Kanske svårare ”smita undan” när vi är så få.
Värre där min kompis B bodde förut. Sådär 40 st hus och på städdagen kom 5-6 st hushåll… alltid samma personer.
Men i villaföreningen där kollega G bor har de en ”straffavgift” på sådär 4000 kr tror jag. Då kommer folk…

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Oj! 4000 kronor. Det var värst. Men hjälper tydligen.
Ja, här i brf i stan är det alltid samma människor som ställer upp.