tisdag, juni 08, 2021

Ute är inne

Lunch med god vän idag. Det blev ett av stamställena, nämligen trevliga Wallstens.

Restaurangen ligger på andra våningen och har alltså ingen uteservering. Men det struntar man i. Alla glaspartier öppnas upp och utemöbler ställs ut inne. Det finns till och med en strandhörna. Kan skymtas längst bort i bild. 

Trevligt!


*****

3 kommentarer:

Monet sa...

Och hur är det med smittspridningen? Talar man överhuvudtaget om den norrländska varianten. Att man inte rättar sig efter restriktioner syns ju tydligt! Vi är fullvaccinerade och går INTE på restaurang - inte ens på uteserveringarna som är knökfulla. (Man kan gott vänta ett tag. Tycker vi.) Med unga servitörer utan munskydd, tre centimeter från ditt huvud. Det är som om pandemin var bortblåst?

Bert Bodin sa...

@ Monet

Här är det ordning och reda. Man får sitta två och två. Servitörer har munskydd m.m.

Monet sa...

Åhå. Svenska servitörer med munskydd?? Det skulle jag vilja se på bild. Fantastiskt i så fall. I Region Stockholm får man bara sitta fyra vid varje bord. Från samma familj alltså, inget annat.

Vi får hem vår franska familj med dotter, svärson och barnbarn i slutet på juli. Då färdigvaccinerade och med vaccinpass genom de nyckfulla gränskontrollernas Europa. De lär storligen förvåna sig över det icke-pandemiska Sverige, restriktionerna lättar i Frankrike som överallt annars men t o m barnen har sedan länge munskydd i alla offentliga miljöer inklusive under de perioder de inte hemskolats utan kunnat gå i skolan. Jag tror de gärna skulle vilja se en norrländsk servitör med munskydd!