onsdag, juni 02, 2021

Hej

Nu svämmar media mer eller mindre över av inslag där människor börjar sitta på krogarna igen. Och som de har längtat; att restriktionerna mildras. På somliga låter det som att livet går ut på att sitta på krogen och dricka vin, skåla, kramas.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det är inte över. Pandemin finns kvar. Och de som syns i de filmsnuttar man ser på TV är i en ålder som rakt inte tillhör den vaccinerade skaran. 

Tyvärr tror jag att vi kommer att få uppleva ökande smitta igen.

Hej, kan vi ropa när vi är över ån. 

Men bron är inte färdig än.

Jo, jag gick ut på krogen och åt lunch. Ensam till att börja med och med en välvaccinerad kompis efter en stund. Utomhus.
*****

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Bra rutet! Du har alldeles rätt, tyvärr!

Turtlan sa...

Instämmer! Tror inte heller det är över ännu även om det minskar.
Sen alla länder ute i världen. De lite längre bort.
Läste också i DN att tokpresidenten där tackat nej till inköp av vaccin...,

Suck!

Monica sa...

Vi får se hur det går, tror sommaren blir hyfsad men i höst tror jag på en ny fas. Är så lite kunskap om alla vacciner och ingen vetskap finns om dess långtidsskydd. Forskarna kämpar men tiden varit så kort. Alla vacciner i vår värld har tagit 5-12 år att forska och testa fram och sedan många år av bruk efter det så man vet mycket.
Dessa tog cirka ett halvår att hasta fram och brukats i ett halvår. Sedan vet man inget om vilka mutationer det fungerar på, nu drabbas UK ordentligt av den indiska, vi har den här i få fall, har fullt upp med den brittiska ännu och sedan finns en mutation brittisk-indisk värre än värst som nyligen upptäckts i Asien.

Folk kan visst äta och ha trevligt men ska inte sitta med mängder av folk, trängas med okända som kända utan tänka sig för mer, gäller alla åldrar.
Men vi hoppas på fortsatt fin sommar, med lite mer luft och sol och öppenhet med förnuft, vi har ju så stora ytor att umgås på i detta land med få invånare mot hur många andra länder har det, ha det fortsatt bra.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Du har också rätt! ;-)


@ Turtlan

Tokpresidenter trodde man att vi slapp när Trumpen försvann. Men så är det inte.


@ Monica

Tyvärr har du också rätt på flera punkter. Vi får sköta om oss så gott det går.

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Dottern som arbetar på KS och - tillsammans med sina arbetskamrater - slitit som djur och närapå gått in i alla väggar som finns, vittnar nu om en nästan normal tillvaro på jobbet. Måtte det hålla i sig! (Nu är det skottskador som gäller).