lördag, december 25, 2021

Teknikens under

Det är skönt att ha koll. I alla fall ibland. Ett exempel gäller stugan i skogen vid havet. Speciellt på vintern, då besöken där är lite färre, men vi ändå föredrar att ha allt i sin ordning när vi kommer ut dit. 

Där finns en hel del mat i kyl och frys. Det finns en del växter, som ska överleva vintern. Och det finns vattenledningar som helst inte ska frysa sönder, för det är så jobbigt. 

Sedan flera år har vår el-leverantör erbjudit en app, som visar att det finns ström. En väsentlig förutsättning för att huset ska må bra. 

Sedan en vecka finns nu också en annan app, som klart visar hur "atmosfären" i stugan är. Se på den här bilden. Lika varmt inne, som ute ... eller - nä, nu ser jag. Det är ett minustecken framför utetemperaturen. 

Här kan jag dessutom mäta koldioxidhalten. Varför mäta den? Jo - mätaren reagerar om det skulle komma in någon levande varelse i huset. En tjuv skulle genast börja påverka luften inomhus. Jag tycker att den här funktionen är förträfflig. 

Trygghet. På distans.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och om någon kommer in i huset .., hur gör ni då? Har ni någon högtalarfunktion så att ni kan säga att "hoho ...", så där som tomten säger?

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Vi frågar: Finns här några snälla barn, eller ska vi ringa polisen?

🙃

Av sekretesskäl kan jag inte berätta mer.