onsdag, april 29, 2015

Dags att bestämma sig

I vintras dog vårt olivträd. Det frös bort vid en av de mycket sällsynta tillfällena då vi hade sträng kyla. I och för sig, såg det ut att klara sig. Några "vattuskott" var fortfarande gröna, men klipptes bort när ljuset kom tillbaka i januari.

Vill du köpa konstverket?
Ge ett bud!
Men sedan stod trädkronan torr och grå. Vis av ålder och erfarenhet, började jag vattna, när det behövdes. Inga livstecken syntes. Och nu stod valet mellan att fälla trädet och börja om med ett nytt, eller låta det stå kvar som en "installation" som många på Konstfack definitivt skulle kalla konst.

Framgångsfaktor
Döm om min förvåning (1) när jag plötsligt ser ett litet grönt skott. Långt nere på stammen tittar det ut, lite trotsigt. Först trodde jag inte mina ögon, men kunde konstatera att det var ett äkta, friskt och definitivt grönt livstecken.

Döm om min förvåning (2) när jag nere vid stammens fot, upptäcker ett helt litet olivsnår på väg upp genom myllan.

Nu är det alltså dags att du bestämmer dig och lägger in en beställning på färska, norrbottensoliver. Mättade under en snart sagt evig sol, både dag (som Norrbottenskusten är känd för) och natt (Den går ju inte ner så mycket under växtperioden.) Skörd beräknas ske i november.

Jag tar bara emot beställningar på minimum 5 kg. Skickas fraktfritt mot Swishbetalning.

Undvik rusning. Sänd in din beställning nu.

Välkommen med din order!

Snart en hel olivträdsdunge
*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu ska vi inte vara sarkastiska mot Konstfack, konst får vara hur konstig som helst.Sen tycker jag nog att du går på lite för fort i ullstrumporna vad gäller olivbeställningar, i din snöda vinningsiver. Men roligt är det när något reser sig mot alla odds. Ha en fin helg.

Bert Bodin sa...

Pessimist!!!Men trevlig helg ändå'rå.
😉