torsdag, april 02, 2015

Tur o retur o retur

Det blev en annorlunda start på vår påskfärd till stugan. Vi hade precis packat upp, gjort brasa och matat fåglarna, när det upptäcktes att en del mat hade blivit kvar hemma. Trodde vi. Och kollade igen. Kan det vara sant? Vi packade ju så noggrant.

Gick igenom frysen igen. Nä - vi hade glömt en del hemma. Viktig dessutom. En huvudingrediens.

En timme efter ankomst var det bara att sätta sig i bilen och åka hem igen. Vi ville ju inte att mat skulle förfaras, för vi var helt övertygade om att vi tagit den ur frysen.

Nu har vi 40 minuter till stan, så det är ingen katastrof. Men det kändes lite onödigt att behöva ta turen en gång till. Onödigt, men nödvändigt.

Men nu är vi igång. Vit och fin snö hellre än stans gråslabb. Nu väntar vi bara på solen. Den som var så generös därhemma. Vid dagens båda besök. Men här är det grått.

Påsken kan starta.
*****

4 kommentarer:

kersti sa...

Här kom det lite snöyra på dagen men nu är allt borta. Solen tittade fram nu på eftermiddagen. den värmer faktiskt lite. Får se om vi lyckas få med oss allt. Om vi glömmer åker vi inte de 11 milen tillbaka. Då blir det till att gynna de lokala handlarna. Glad Påsk!

Bert Bodin sa...

Glad påsk till dig också.

Cecilia N sa...

Det var tydligen den dagen i torsdags. När jag kom till jobbet upptäckte jag att jag hade glömt en väldigt viktig sak som inte går att runda hemma. Så det var bara att vända tillbaka. 30 min enkel väg ...

Bert Bodin sa...

Det är nå't som går. Uppenbarligen!

;-)