måndag, april 06, 2015

Paparazzo

Här har vi i flera år försökt erbjuda ett schangdåbelt fågelbad i stenpartiet. Med sittplatser och stenar i vattnet varifrån kunderna bekvämt skulle kunna kliva ner för att löga sig.

Det har varit nobben. Tveklöst! Inte en enda besökare trots varm och torr sommar. Vi har förstås tyckt att det är märkligt och förstått att fåglarna kanske tar väldigt tidiga morgondopp. Så tidiga att vi ännu inte masat oss ur sänghalmen. Så är det förstås!

Eller inte.

För nu har vi minsann upptäckt  att fåglar badar precis vilken tid på dagen som helst. Förmiddag eller eftermiddag verkar inte ha någon betydelse.

Men då är det inte i de faciliteter som vi erbjudit. Nä - Då föredrar kunderna en liten smältvattenspöl under en gran på baksidan av huset. Och inte är det sommar heller, men det avskräcker inte.

Igår beslöt jag att från sovrumsfönstret försöka dokumentera. Det gick väl sådär. Men tyvärr var det enda möjligheten för att få lite överblick. Håll till godo.

Guu vad skönt att bli av med vinterkvalstren. Härligt!

Kolla snubben däruppe i fönstret. Vilken snuskfarbror. Kan man verkligen inte få bada ifred. Typiskt!

Hörröh ... Ska vi gå upp nu? Det är kö. Grönfinken vill komma hit.

Bilderna är inte av högsta kvalitet. Liten kamera. Dåliga ljusförhållanden och tagna på långt avstånd. Men ändå .... Rätt kul.

Tycker jag!

*****
(Bilderna är klickbara.)

6 kommentarer:

Béatrice Karjalainen sa...

Härligt dokumenterat. Älskar när man sätter tankar/ord i huvudet på objekten så där.

Bert Bodin sa...

Haha - Ja, du .... Många tycker precis tvärtom när man försöker förmänskliga djur. Men ibland är det svårt att låta bli.

Anki Sandström sa...

Småfåglar är underbara!

Andra året i Hjo sa...

Kräsna småfåglar. Vi ställde ut ett portabelt fågelbad i somras - som hunden tyckte om att dricka vatten ur.

Bert Bodin sa...

Jo - Trivsamma varelser. Här finns mer.

Bert Bodin sa...

Vi får nog dra slutsatsen att vi inte ska anstränga oss så mycket. Men jag tänker nog försöka ett år till. Ställa ett fågelbad, där den där pölen bildats. Där är det normalt snustorrt på sommaren.