tisdag, april 14, 2015

Jag är ingen dumbom ...

.. när det gäller datorer med tillhörande teknik. Jag har jobbat med IT sedan dess barndom. Mina första steg på datorvägen började ett par år in på 70-talet!!! Någon som slår det?

Jag har använt supportertjänster. Jag har supportat. Jag har lagat printrar, omprogrammerat biljettmaskiner, skrivit handböcker i datorbaserade boknings- och ekonomisystem med mera, med mera.

Nu har jag blivit tvungen att skaffa ny telefon, eftersom den gamla börjat tappa orken och visat tecken på senildemens.

Och jag försöker komma igång med den genom att använda all den kunskap jag tillägnat mig i 43 år. Tror du det går bra? Svaret är ett rungande NEJ!

Jo - jag kan ringa, messa och surfa en del. Alla kontaktuppgifter i den gamla telefonen fördes över till den nya i ett huj av en snäll kille på Teliabutiken. Det blev dubbelt. Så nu finns varje människa två gånger i min telefonbok. Tror du att någon av dem går att radera. Nä! Någon sådan funktion finns inte. Så i den nya telefonen har jag till exempel två telefonnummer (fast samma siffror) till min mor. Jag tror inte jag kommer i kontakt med henne på något av dem, eftersom hon inte finns med oss längre.

Mitt privata e-postkonto har jag varit van att kunna kolla i telefonen. Det går inte. Jag har ställt in alla uppgifter precis som de stod i den gamla telefonen. Men ingen kontakt. Det är portar och IMAP-servrar i laga ordning, men se det hjälper föga.

Google vill förstås att jag använder g-mail. Men jag vill inte. Generöst anger de dock en knapp där det står "Lägg in annat konto". Jepp - snälla Google .... Det är ju just det jag gör. Har du perceptionssvårigheter?

Grrrrrrr!

*****
(Jotack - annars mår jag finfint.)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Rexxie sa...

Android?

Funkar det inte att gå in på kontakten och klicka på de tre punkterna i övre högra hörnet och välja Radera då?

Bert Bodin sa...

Jo - Nu gör det det. Även om det i min telefon står "Ta bort". Varför det inte funkade i första försöken är helt oförklarligt, men då fanns inte alternativet.

Nu har jag även lyckats konfigurera e-posten. Det råder stor förvirring i begreppen "användarnamn" och "lösenord". Vad är vad och i vilken kombination ska de användas.

Men trägen vann.

Bank-appar, Swish och Mobild bank-id är också fixat. Det gick bra sedan jag fyllt magen med lite lunch.

;-)

Anonym sa...

Jag har alls inte så lång dataerfarenhet. Och nu har jag tappat kontakten med nätverket. Suck! Några dagar till, så har det varit så i en vecka. Känner mig tämligen hjälplös! ellem

Bert Bodin sa...

Hopplöst. Nej, så behöver det förstås inte vara. Vad har du för anlutning? Mobilt. Trådlös bredbandsrouter eller kabel in i datorn. Bor du i eget hus, eller flerfamiljshus med gruppa slutning. Det finns så många varianter.

Rexxie sa...

Ja, lite lunch brukar göra det mesta lite enklare och bättre!

Turtlan sa...

Vad har du köpt för monster...? Menar telefon...?

Jag upptäcker nya funktioner rätt som det på min lur. Senast idag så kom jag på att man kunde börja lyssna på radion på ett helt annat och snabbare sätt än jag gjort.

Bert Bodin sa...

Jag har köpt Samsungs senaste S6-modell. Och visst ser jag, och upplever skillnader. Men i grunden samma som i min gamla S2:a. Man känner igen sig och blir överraskad över förbättringar, som man inte ens efterfrågat. ;-)

Jo - 4G, är bra!

Bert Bodin sa...

Men jag blir också alltid väldigt frustrerad av att bruksanvisningar/informationstexter är så dåligt skrivna. Till exempel: "Reseadaptern ska vara nära eluttaget och lätt att komma åt under laddning." ????????
Ja, den kan inte var längre bort än de 60 cm som sladden räcker. Är det för långt? Man blir ju orolig. :-)