.. serverade ikväll snabbrimmad torskrygg, serverad på bräserad svartkål med karamelliserad kumquat, bacon och mandelpotatis.
Till det dracks en Sauvignon blanc från Chile; Coralillo.
Dessert: Vanilglass med salta cashewnötter och hjortronsylt.
---
Rimma torsken i saltlösning i cirka 30-40 minuter. Ta upp och låt rinna av. Börja med att steka lite rödlök och bacon. Ta upp när den är knaperstekt och bryn fisken i samma panna så att ena sidan får en snygg yta på relativt hög värme och vänd sedan filéerna och fortsätt grilla/steka på svag värme, medan du karamelliserar kumquatskivor i het panna med lite smör. I den pannan lägger du sedan grovhackad svartkål och drar ner värmen något. Kålen ska inte brännas/brynas. Rör om/vänd ofta.
Servera genast med kokt mandelpotatis.
*****
Krydda fisken med vitpeppar och lite vitlökskross. Ös gärna med stekspadet.
Å vad det låter gott. Måste provas men kanske inte nu så här sent på söndagskvällen. Får vänta till en annan dag. Vår här med. Idag slog all nunneört på baksidan ut. Det doftar honung.
SvaraRaderaDet var väldigt gott. Och egentligen rätt enkelt, när alla ingredienser finns.
Radera