onsdag, april 15, 2015

Liten tur


 En sväng på stan är vad det blir idag, förutom en utflykt till Sunderby sjukhus för en rutinundersökning (kalla det "pappografi"). Våren är kylig, men solen gör sitt bästa, utan att lyckas mer än några gånger att bryta igenom så att det känns.

Stan är rätt full av folk trots att jag är ute under "arbetstid", det vill säga efter lunchrusningarna. En duktig saxofonist har placerat sig utanför Strandgallerian. En tiggare utan för den största gallerian, Smedjan. Folk som strosar. Utländska turister som fotograferar sig framför Ebeneser, en gammal kyrka, som förr var ett litet kulturcentrum och som förlorades i skuggan av Kulturens Hus. Men nu skall Ebeneser tydligen väckas till liv igen. Kul.

Vår (och somliga säger Europas) mest anrika galleria Shopping lockar, även den, utländska turister. Eller är det kanske arkitekter? De går omkring och kollar hur denna, snart 60 år gamla byggnad fungerar bra även i dagens konsumtionssamhälle. Må vara ombyggd på lite olika sätt. Men det är en spännande Erskineskapelse.

*****

Här kan du läsa om Shoppings historia.

2 kommentarer:

Ingela sa...

Fast det låter konstigt när en lulebo säger: "Vi ses på Shopping".

Bert Bodin sa...

Ingela: Från början hette det Shopping Center.