lördag, maj 07, 2011

Diagnos

Ute snöar det lätt. Här sitter jag och tar det lite lugnt efter en stadig hotellfrukost.

Tänk vad folk släpper loss, när de bor på fjällhotell. Skulle ens någon av alla dessa gäster tänka sig att komma till frukosten på ett hotell i stan, iklädd långärmad t-shirt, långkalsingar och shorts? Eller i överdragsbrallor, superundertröja och stickad luva.

Men så ser det ofta ut här. Fullständigt obekymrade kliver de omkring och tar för sig av frukostbuffén. Kanske känner de sig som hemma, vilket ju egentligen är ett gott betyg till hotellet. Och mig spelar det ingen roll, så länge uppenbarelserna är uppenbart rena och hela, hur de än ser ut. (Men nog undrar jag lite över den där mössan.)

Själv har jag förstås tagit på mig ett par jeans och en tröja av ordinär design. Totat till håret har jag också, och gnuggat sömnen ur ögonen.

Totalhämmad.
Det är väl min diagnos.
Förstås.

Nu ska jag ut i backen.
Liftarna öppnade just.

*****

6 kommentarer:

Tord sa...

Men i backen kan du väl släppa lös och köra extrem-skidåkning helt ohämmat?

Leif sa...

Här travar vi mest runt i badkläder, kanske med morrontofflorna på när vi traskar över til bagaren för att hämta morgonens busfärska bröd till morgenmaden. Frukost äter vi först framåt 11-12. Ganska avslappnat med andra ord. Inte en snöflinga i sikte, bara solens värme och blå himmel.

En ung kille med mössa har jag sett men den åkte fort av. Han såg ganska genomsvettig ut.

Bert sa...

Tord: Givetvis! Jag följer förstås modet hos brädåkarna. Till exempel den som hade 3 super-sized t-shirts på varandra, som nådde vadlängd och alltså var helt blöta i nederkant. När han kom in på fiket klagade han över att det gick så tungt. Tror jag det. Opraktiskt klädd och med 10 kilo vatten i kläderna är det inte lätt.

Bert sa...

Leif: Riktiga killar, med mössa, känner aaaaldrig av värme. ;)

Sven Teglund sa...

Superunderställ...?

Bert sa...

Sven: Jag vet inte varför din kommentar inte syns. Eller har du kanske tagit bort den själv?

Men givetvis är det superunderställ som gäller till frukost. Merino! ;)