måndag, november 10, 2014

Arv och miljö

Ur tidningen trillade idag en skräckupplevelse. Riktad till barn och därmed barnens föräldrar. En katalog på 48 sidor fyllda av en stor del rent skräp. Rent skräp! Jag roade mig med att titta igenom publikationen och dela den för att visa dig vad den innehåller. Det blev rätt mycket, som synes. Vet också att några sidor inte fick plats på bordet. Och jag lovar .... Vänd på varenda blad och du finner precis lika mycket till. Naturligtvis sitter flickorna med dockor i handen och pojkarna poserar i hockeyprylar. Tjejerna förväntas sjunga i en rosa leksaksmikrofon och pojkarna i ett svart.
 
leklust heter hemskheten, som jag hoppas att varje vuxen person snarast förpassar till returpapperscontainern i närheten. Låt inte barnen "imponeras" av gryllet. Låt dem istället få veta att inget i den där katalogen förmodligen går att återvinna. Att många av grejerna troligen innehåller gifter, hormonstörande substanser. Ett undantag hittar jag. Ett trätåg från Brio.
 
Farliga för deras kommande värld.
Ska vi ge dem den?

 

Nej - Kräkvarning!

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Illa illa illa! Pappersslöseri

Jag vill inte gå reklam med tidningen. Smygväg för att många har reklam Nej tack.

Briotåg åt folket! Leksak med stil.

Bert Bodin sa...

Turtlan: Precis. Smygväg för att distribuera skräp till mig, som har "nejtack-dekal" på brevlådan. Och i det här fallet visar reklamen också ett skräckexempel på vår så kallade civilisation. Där finns "leksaker" som inte lämnar något över för kreativa påhitt. Allt är fullständigt färdigt (att ha sönder och slängas på soptippen).

Biggan sa...

Helt sjukt!!! Och sett ur ett större perspektiv- hur snedvriden vår värld är. Barn som far illa ;inte har mat för dagen osv och så detta totalt meningslösa överflöd!!!
Det här är ju bara krafs och dynga, rent ut sagt.
Användning av katalogen kan möjligtvis vara, sätt en trubbig sax och en klisterburk i barnets händer, klipp ur bilder som är så in i bängen kolorerade och gör festliga kreativa kollage av skiten, rent ut sagt.
Ur led är tiden...

Bert Bodin sa...

Biggan: Det är just det där större perspektivet jag vill se även en liten broschyr. Den visar med all tydlighet hur in i bengen tokigt vi lever. Med konsekvenser för just dem som katalogen i det här fallet vänder sig till. Jag kallar det rent ansvarslöst.