onsdag, november 26, 2014

Spöken

 - Jaha, nu har det börja läcka i kökskranen.
Det sipprar lite från "kronan" eller vad det heter, när man tar vatten. Det har hänt en gång förut och då hade vi en händig granne som kunde fixa det, bara vi köpte reservdelarna. Den grannen finns inte kvar.

 - Gör en felanmälan.
Det rådet fick jag, och gick in på bostadsrättsföreningens webbsida och rapporterade. Fick ett svar rätt omgående att det skulle fixas inom 24 timmar. Och så har det blivit!

Inte för att jag vet hur det gick till. Visserligen hade jag kryssat i att reparatören får använda huvudnyckel, men jag kan inte se ett enda spår av att någon varit här. Och jag har bara varit utanför dörren i sammanlagt ett par timmar (högst) idag. Uppdelat på flera tillfällen. Så jag kan inte tro annat än att ett godhjärtat andeväsen gjort jobbet. För nu kommer inte en endaste droppe ens om jag försöker provocera på olika sätt.

Nu har ytterdörren börjat gnälla alldeles ohyggligt. Inte i de smörjningsbara gångjärnen, utan uppe i en dörrbroms, som har till uppgift att man inte ska kunna slänga upp dörren för hårt av misstag, eller att vind ska ta tag i den och vräka sönder den. Den är lite mer komplicerad att förstå sig på.

Ska jag felanmäla, eller ska jag bara vänta på anden?

*****

4 kommentarer:

Knapsu sa...

Är det en dörrbroms i form av en cylinder som går ut och in så är det troligtvis inte så mycket att göra åt mera än att byta ut till en ny.

Bert Bodin sa...

Knapsu: Jag litar på att den gode anden ska sköta det också. För nu har den slutat gnissla. :-)

Elisabet. sa...

Haha ...., du kan gärna skicka hit anden, så får den fixa våra fönster!

Bert Bodin sa...

Jag tar ett snack med den, Elisabet, sedan den varit här.