måndag, november 24, 2014

Jaha, tänkte jag ...

.. då förlorar vi den lilla snö vi har fått, då.

Jag sade det också till Benke. Ville ju förankra min "prognos". Synd bara att jag inte spred den viralt och överskuggade SMHI:s oputsade kristallkula.

De hade ju i sin "visdom" förutsagt att ett "kraftigt snöområde kommer från sydväst att passera hela Norrland. I de södra delarna och i södra Västerbottenskusten övergår snön till regn." Kartorna var fullprickade med nollor, förutsägandes temperaturen som kunde tänkas bli aktuell. Det så kallade snövädret skulle börja under söndagskvällen.

 - Bah, tänkte jag. Det blir bara regn, även här i Norrbotten. Och minst en plusgrad!

Den där söndagskvällen vet jag inte när den inträdde. Jag gick till sängs strax före midnatt igår och då hade då inget hänt.

Utsikten från vår balkong visar min insikt.
Men i natt brakade det lös. Ja - inte snö alltså. Men regn. I floder, kaskader, duschar, mot fönstren. Jag vaknade ett par gånger av oljudet. Och morgonen möter med snöfritt, regn, och inte en, utan tre (3) plusgrader. Där slog min prognos fel, och jag medger att jag med mångårig erfarenhet borde ha insett att man aldrig ska vara blygsam, när det gäller att justera vädertjänstens prognoser.

För dagen spår nämnda institut att snöandet ska fortsätta.

Fan och jag prognostiserar inte.
Vi vet!
Att det blir regn.

*****
(Ibland tänker jag också att den där norrköpingska institutionen kanske har missat att Norrbotten skiljdes från Västerbotten år 1810, och att man därför tror sig ha rätt om regnets utbredning.)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det är tur att vi har den allvetande Herr Bodin i Luleå :)
Nu skulle jag vilja veta vad som väntar mig väderleksmässigt i morgon och på onsdag, ty jag ska ta bilen och köra till Hässleholm och därefter Hörby i Skåne. Vänligen, madamen i Halland.

Bert Bodin sa...

Elisabet: Du får jättefint väder. I alla fall mitt på dagen. Men lite regn på morgonen och lite regn senare på eftermiddagen. Det var tisdag. På onsdag blir det värre. Men ingen katastrof. Bara lite gråare.

Jan sa...

På SMHI:s prognoser får man alltid lägga på minst 3 plusgrader när temperaturen stiger.
Gäller dock bara vintertid.
Efter snö kommer alltid tö och regn.
Så är det och regnet var väntat.