söndag, september 11, 2016

Där satt den II

På vår lilla sittbänk på bron, har en liten nattfjäril tillbringat natten och förmiddagen. Gul, lite kycklingullig, och näpen med snygga antenner som visar att det är en hane.

Men vilken sort det är svävar jag ännu i okunnighet om.

Höstflikmätare har föreslagits. Alflikmätare har funderats, men slopats. Hm ...!?

Nåja. Den duger utan namn också. Tillsvidare.

Höstflikmätare. Nu konstaterad.

*****

4 kommentarer:

Mian sa...

Är den kycklinggul????

Bert Bodin sa...

Det är nu fastställt att det är en höstflik- .

Fick beskedet, dels i tråden på FB (Eller egentligen två trådar.) och dessutom hos jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuséet.

Kul med en ny art. Särskilt som den ju är rätt spektakulär för att vara nattfjäril.

Mian sa...

Jo jag såg det. Det finns så många proffs och oerhört kunniga där på forumen (och även många andra som låtsas vara kunniga...). Dock större andel amatörer (som du och jag) i "Vilken insekt" vill jag tro.
Roligast är när proffsen har heta diskussioner och argumenterar. Man lär sig massor.
Ser att du (och andra) blivit utan svar vid vissa tillfällen. Dessvärre verkar det som om en del av de kunniga slutat att svara "amatörer" på triviala frågor numera.

Jag missuppfattade nog vad du skrev om kyckling... Kroppsfärgen på ovansidan var svår att se på din bild.
Du rapporterar väl på Artportalen, nu när du kommit igång så bra med ditt insektsskådande? Jag ligger efter med rapporterande just nu dessvärre...tidsbrist...jobbar för mycket...men ska ta igen det i vinter och lägga in i efterhand.
Längtar efter att bli pensionär. När jag blir gammal ska jag ägna massor av tid åt mina naturintressen, herre jisses så skönt det ska bli.

Bert Bodin sa...

Det är svårt att få till rätt färg på fotona. Folk har också så olika ljusinställning på sina datorer. Vad jag menade var att den var kyckling-ullig. ;-)

Artportalen ska jag försöka komma igång bättre med. Den har varit trasslig, tycker jag. Ibland omöjlig. För några år sedan var jag rätt frekvent och rapporterade fåglar.