lördag, september 10, 2016

Jobb jobb jobb

Trots vädret var vi en rätt tapper skara, som samlades vid pumphuset för att jobba med diverse angelägenheter som kan förekomma i en samfällighetsförening. Med inriktning: Vintern kommer.

Nu är det ju rätt långt till vintern, men eftersom besöken i stugorna brukar tunnas ut framåt den mörkare årstiden, så är det lika bra att samla styrkorna i god tid.

Här skulle pumphuset målas. Där satte regnet stopp. Här skulle vägmarkeringskäppar sättas ut, till ledning för snöröjningen. Här satte en entreprenör stopp, nämligen den, som i förväg skulle ha röjt/klippt våra dikesrenar och vägkanter. Det hade inte hunnits med, av någon anledning.

Två stora (De två mest personalkrävande.) arbetsuppgifter försvann, alltså. Och plötsligt insåg vi att vi nog var för många för de återstående uppgifterna.
 - Då tycker jag att vi går hem till mig och börjar med fika, sa ordföranden.
Så fick det bli. Nybakat och kaffe. Och trivsamt surr ledsagat av bra information om än det ena än det andra av angelägenheter i samfälligheten.


Nåväl. Här kunde vi ju inte sitta. Ut och jobba med återsående uppgifter. Vår väg skulle röjas från skogsspill efter de avverkningar som skett i närområdet. Skogsägare tar gärna för sig, men städar inte.

Så vi delade upp oss på två, tre grupper. Några gick iväg och städade väg, och vi andra sysslade med annat. Exempelvis måste en del slangar i vägtrummorna antingen bytas ut, eller åtminstone fixas till.

Benke och jag tog itu med vår närmaste vägtrumma, som finns alldeles vid vår infart. Det gick rätt smidigt, sedan vi raggat upp en lämpligt lång slang. Den fanns hos en granne, som egentligen hade fått den över, efter ett jobb, och tänkte köra den till tippen återvinningen. 

Nu kom den istället till användning.

Men till vad? Varför håller vi på med slangar i vägtrummor?

Det tänkte jag att du skulle presentera anledningen till.
Varsågod. Kommentarsfältet är ditt.


Här har vägstädningsgruppen blivit klar och står och funderar
över en svamp i väggruset innan de lojt börjar gå hemåt.
Jo, vi ställde in en annan aktivitet också. Grillning och ätning av hamburgare lät inte så lockande i regnet. Det får anstå till en vackrare dag.


*****

2 kommentarer:

christel sa...

Nja du....någon form av isolering för el eller värme kanske?

Bert Bodin sa...

Njae - Men delvis rätt. De svarta slangarna drar åt sig solvärme på vårvintern och hjälper till att hålla vägtrummorna öppna. Eller hjälper till att öppna upp helt tillfrusna vägtrummor så att vårvinterns smältvatten kan rinna undan. Vi har ju en del vinter här, än så länge. Tack och lov.

Någon el behövs dock inte i detta miljövänliga sammanhang.